Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Speciale activiteiten 'Mensen maken ’s-Hertogenbosch'

Extra aandacht voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk, daar draait het om dit jaar. Want vrijwilligers zijn onmisbaar voor een sociale, actieve samenleving én vrijwilligerswerk doen levert je een heleboel op. De activiteiten van ‘Mensen maken ’s-Hertogenbosch’ worden georganiseerd door de gemeente, Galant Vrijwilligersnetwerk, ’S-PORT en de VrijwilligersAcademie073.

Organiseert jullie stichting of vereniging ook iets bijzonders voor het nationaal Jaar van de Vrijwilliger? Wij horen het graag: stuur ons een berichtje op info@galant.nl.

Waarderingstour wethouder Kâhya

Wethouder Ufuk Kâhya gaat elke week in gesprek met één of meerdere vrijwilligers, die onze gemeente mooier, socialer, sportiever, groener of creatiever maken.

‘Blik vrijwilligers’

Galant en Vught voor Elkaar maken het makkelijk voor vrijwilligers om zich snel en kortstondig in te zetten voor lokale organisaties. Onder de naam ‘Blik vrijwilligers’ vormen we een flexibele vrijwilligersploeg, waar organisaties een beroep op kunnen doen voor acute klussen waarbij ze handen tekort komen. Lees meer in het artikel.

Flexibel vrijwilligerswerk

De kansen om nieuwe (en jonge) vrijwilligers te werven zitten vooral in het flexibel maken van vrijwilligerswerk. Vanaf mei kunnen organisaties hier meer over leren via een training, inspiratiesessies en werklabs, georganiseerd door de samenwerkende Oost-Brabantse vrijwilligerscentrales. Lees meer in het artikel.

Portrettencampagne

Vanaf juni kun je je laten inspireren door een heleboel lokale helden. Met foto’s en verhalen laten zij zien wat hun vrijwilligerswerk zo leuk en waardevol maakt.

Speciale workshops VrijwilligersAcademie073

Onder andere burgemeester Jack Mikkers en wethouder Ufuk Kâhya geven dit jaar speciale workshops via de VrijwilligersAcademie073.

Meer maatjes

Dit jaar besteden we extra aandacht aan vrijwilligerswerk als maatje/buddy/coach. Het aantal vacatures voor 1-op-1 vrijwilligerswerk is groot. Door krachten te bundelen met meerdere organisaties geven we de werving van maatjes een boost.

Interviewserie ‘Vrijwilligers in beeld’

’S-PORT gaat dit jaar in een serie gesprekken op zoek naar goede voorbeelden, innovatieve ideeën en inspirerende personen op het gebied van vrijwilligersbeleid.

Naast deze activiteiten werken we achter de schermen aan nog meer verrassingen, bijvoorbeeld voor 7 december: de Dag van de Vrijwilliger. Blijf op de hoogte via de Galant nieuwsbrief, Facebook of Instagram!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden