Veel werk verzet tijdens NLdoet 2023

Zvk

Het weer zat de klusaanbieders en vrijwilligers op vrijdag 10 maart niet mee: de eerste dag van NLdoet was koud en nat. Gelukkig liet de zon zich zaterdag 11 maart wel zien! Op zo’n 40 locaties in en om ’s-Hertogenbosch werd veel werk verzet door vrijwilligers. Een greep uit de activiteiten:

 

5

Zeeverkennersgroep Sint Joris

Al jarenlang grijpen de Zeeverkenners de landelijke actie NLdoet aan om het materieel en terrein een flinke opknapbeurt te geven. De vloot bestaat uit 6 Lelyvletten en een groot wachtschip, de Makke Beer III, waarmee de jeugd op vele leuke kampen gaat en leert zeilen. Iedere zaterdag zijn de Dolfijnen (8-12) en Zeeverkenners (12-18) te vinden aan de Ertveldplas. Afgelopen weekend werd er geschuurd, geschilderd, gemaaid en gezaagd om fris aan een nieuw seizoen te beginnen.

Nldoet 2

IVN - Landschapsbeheer Engelermeer

Een natuurgebied heeft op zijn tijd wat onderhoud nodig. Onder leiding van vrijwilligers van het IVN werden bij het Engelermeer wilgen geknot, fruitbomen gesnoeid en kreeg de oeverzwaluwwand een opknapbeurt. Al het snoeiafval werd netjes op zogenaamde rillen gelegd, wat weer een schuilplaats vormt voor de kleinere dieren.

Imkerij

Stichting Imkerij Stad en Streek

In de Henriettewaard werd een bijentuin met kasten en insectenhotels gemaakt. Nieuwe planten en struiken zullen hopelijk veel solitaire bijen aantrekken; de tuin is speciaal bedoeld voor deze bijen, die alleen leven in plaats van in een volk. Onder andere vrijwilligers van Rotaryclub ‘Worldwide-Impact’ hielpen mee.

Leerlingen Ds. Piersoncollege actief

Ieder jaar helpen leerlingen van het Ds. Piersoncollege op verschillende plekken mee aan NLdoet activiteiten. Het Brabants Dagblad sprak enkele leerlingen die Dierenpark de Rompert een voorjaarsschoonmaakbeurt gaven.

 

Foto’s: Nina Steinke en Eric Pennings

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!