Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Veerkrachtig gemeenschapsleven

Ondanks, of misschien wel dankzij, de coronacrisis blijkt de veerkracht van het gemeenschapsleven in ’s-Hertogenbosch groot te zijn. Dit is een van de conclusies na 3 onderzoekrondes naar de effecten van corona op lokale stichtingen en verenigingen. Het Meldpunt Lokale Organisaties 's-Hertogenbosch werkt voor deze analyses samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In het algemeen zien we in het voorjaar 2021 weinig verandering in de positiviteit in vergelijking met september 2020. Zo is het vertrouwen in voldoende vrijwillige inzet toegenomen. Maar niet alle sectoren zijn optimistisch. Vooral organisaties in de sectoren Kunst & Cultuur, Recreatie en Sport zijn onzeker over hun voortbestaan en klandizie.

De tot nu toe verzamelde gegevens zijn per sector geanalyseerd:

Sector Belangenbehartiging

Sector Buurt en wijk

Sector Kerk en levensbeschouwing

Sector Kunst en cultuur

Sector Natuur en milieu

Sector Onderwijs

Sector Recreatie

Sector Sociaal maatschappelijk

Sector Sport

Sector Zorg

Analyse resultaten algemeen

Infographic onderzoekronde 3

In het najaar 2021 worden de effecten van de coronacrisis bij stichtingen en verenigingen voor de vierde en laatste keer onderzocht.

Voor het Meldpunt en het onderzoek werken Vrijwilligersnetwerk Galant, Erasmus Universiteit Rotterdam, S-PORT, Platform CultuurBosch, Mooi zo Goed zo en Goede Doelen ’s-Hertogenbosch samen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden