Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Voor jou

Ben jij vrijwilliger in de gemeente ’s-Hertogenbosch? Dan zijn deze ‘cadeautjes’ voor jou! Omdat we trots zijn op iedereen die onze gemeente mooier, groener, socialer, creatiever en sportiever maakt.

In dit nationaal Jaar van de Vrijwilliger zetten we vrijwilligers extra in het zonnetje. Daarom hebben we opnieuw, met dank aan vrijwilligers, stichtingen en verenigingen, een online aanbod voor je samengesteld. Geniet ervan!

Wethouder Ufuk Kâhya:

"In ‘s-Hertogenbosch dragen wij vrijwilligers op handen. Dankzij jullie belangeloze inzet maken wij samen meer mogelijk voor anderen in onze gemeente. Jullie zijn onmisbaar voor een sociale samenleving waarin iedereen mee kan doen. Ik wil daarvoor graag mijn waardering uiten. Niet alleen in woorden, maar ook met een leuk cadeautje. Jullie hebben het dik verdiend!"

 

KLIK OP DE BLAUWE LINKS OM JE CADEAUS 'UIT TE PAKKEN'

Voorstelling 'Veerle & Dreeke' van De Bossche Komeedie

Stichting Bossche Komeedie stelt opnieuw een hilarische voorstelling beschikbaar. De Bossche Komeedie bestaat uit zo’n 70 vrijwilligers die lokale theaterproducties maken. Daarmee houden zij de Bossche podiumkunsten én het Bosch dialect in ere. Veel kijkplezier! 

Brabants Erfgoed

Met hulp van vrijwilligers houdt Erfgoed Brabant de geschiedenis levend. In deze filmpjes hoor en zie je bijzondere verhalen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Een terugblik op de kraak van de Papenhulst in 1978.

Junior reporter Lies in gesprek met Ad Hermens, over het café in Rosmalen dat zijn ouders in de oorlog bestierden.

Junior reporter Indy interviewt Willem Koudijs over de plek in Den Bosch waar hij vroeger opgroeide: de voormalige veevoerfabriek van Koudijs.

Junior reporter Isabella bezoekt met Amy Knechten de meelfabriek in Den Bosch, waar tijdens de oorlog een schuilkelder was.

Woordzoeker Bossche beelden

Deze puzzel wordt je aangeboden door de Denktank Vrijwilligers. Print de puzzel en test je kennis over de Bossche beelden en plaquettes.

Film Wielersport (1938-1943)

Beelden van het Stadsarchief 's-Hertogenbosch: de trouwerij van Gerrit Schulte, het afscheid van Jan Pijnenburg (bijgenaamd Kanonbal) en wedstrijden bij de Veemarkthallen.

Rondleiding Noord Brabants Museum

Theatermaker en kunstliefhebber Lucas De Man neemt je mee door het hele museum. Hij komt onderweg enkele experts tegen die van alles vertellen over de schilderijen.

Brabants Landschap

Brabants Landschap zet zich sinds 1932 in voor het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden, landgoederen, boerderijen en kastelen – zoals Het Groene Woud. Ervaar in deze bijna kunstzinnige natuurfilm de verborgen natuurlijke schatten van het grootste landschapsreservaat van Nederland.

Wandelpuzzeltocht Bossche binnenstad

Trek er op uit en test je kennis van de lokale geschiedenis en architectuur, tijdens deze wandelpuzzeltocht van 6 km. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden