Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Vrijwilligersprijzen 2021

In 2021 worden weer prijzen uitgereikt aan (jonge) vrijwilligers en organisaties, als erkenning en waardering voor hun inzet. Vorig jaar won het Open Venster uit Nuland de publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen! Benieuwd hoe je kans maakt of iemand nomineert?

Nationale Vrijwilligersprijzen

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema “nieuwe gezichten”. In juni 2021 reikt de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijzen uit. Vanwege corona is de prijsuitreiking sowieso online bij te wonen, hopelijk kan er ook een fysiek feestje gehouden worden.

Vanaf 1 januari tot uiterlijk 28 maart 2021 kunnen lokale organisaties en initiatieven zichzelf aanmelden met een filmpje. Hierin laat je zien wat jouw organisatie doet om nieuwe gezichten binnen te halen en zich thuis te laten voelen. Lees hier meer over de voorwaarden en prijzen.

Ramon Masius en Chulah Berkowitz leggen je in de webinar “De kunst van het vloggen” uit hoe je een goed filmpje maakt.

Landelijke organisaties kunnen zich niet zelf aanmelden. Het bedrijfsleven is dit jaar aan de beurt om  vrijwilligersorganisaties aan te wijzen, die volgens hen de Nationale Vrijwilligersprijs verdienen. Een speciale expertcommissie oordeelt op maatschappelijke relevantie, actualiteit en impact.

Iedereen in Nederland die vrijwilligerswerk doet, komt in aanmerking voor de Passieprijs. Ken jij iemand van wie jij vindt dat hij of zij de Passieprijs moet winnen? Sla twee vliegen in één klap: bedank diegene met een vlogje en nomineer deze speciale vrijwilliger tegelijkertijd voor de Passieprijs. Uit alle inzendingen worden 350 passionele vrijwilligers geloot die elk € 250,- winnen. Lees hier hoe je een vrijwilliger kunt nomineren.

Young Impact Awards

In juni 2021 worden voor de vijfde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren tussen de 13 en 24 jaar, die het verschil maken. Ken jij jonge wereldverbeteraars die zich belangeloos inzetten? Nomineer hem/haar/hen dan voor één van de 5 Awards, in de categorie Gelijke kansen, Maatschappij, Diversiteit, Klimaat of Gezondheid.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden