Kwaliteitskeurmerk Goed Geregeld

Koken Samen 2

Met het kwaliteitskeurmerk Goed Geregeld laten organisaties zien dat zij hun vrijwilligersbeleid goed op orde hebben. Het keurmerk wordt toegekend door NOV (vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) voor vier jaar.

Vrijwilligersbeleid

Een goed vrijwilligersbeleid schept duidelijkheid, over wat de vrijwilliger van de organisatie mag verwachten en andersom. Het regelt alle praktische zaken waar een vrijwilliger mee te maken krijgt, maar ook werving, inspraak, waardering en scholing. Zo zien potentiële vrijwilligers, maar ook gemeente, fondsen en bedrijven, dat je organisatie goed en stabiel functioneert.

Zelfevaluatie

Wil je weten hoe het staat met de kwaliteit van jullie vrijwilligersbeleid? Doe dan de Zelfevaluatie.

Ga met elkaar in gesprek en reflecteer op dingen die goed gaan en die beter kunnen. Om een nog betere vrijwilligersorganisatie te worden, voor zowel de vrijwilligers als de organisatie.

Zelfevaluatie Goed Geregeld

Om het NOV keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld te behalen, plan je een afspraak met de Goed Geregeld-adviseur van Galant. Tijdens het intakegesprek maak je samen met de adviseur een plan van aanpak. De adviseur legt dit plan ter goedkeuring voor aan vereniging NOV.

Vervolgens ga je, met een interne werkgroep en begeleiding van de adviseur, aan de slag. Je brengt in kaart wat goed gaat en stelt verbeterpunten op, die je vervolgens ook implementeert.

Aan het eind van dit traject vindt er een beoordelingsgesprek plaats met de adviseur. Naast het gesprek kijkt de adviseur of alles in orde is om op te gaan voor het keurmerk: of scores goed zijn ingevuld en bewijsstukken voldoende zijn. Een door vereniging NOV aangestelde onafhankelijke eindbeoordelaar kent het keurmerk uiteindelijk al dan niet toe.

Afspraak met Galant-adviseur

Het keurmerk is vier jaar geldig. In die tijd mag de organisatie het keurmerk-logo gebruiken voor communicatie en PR en wordt zij vermeld als Keurmerkhouder op de website van NOV.

De begeleiding en beoordeling door de Goed Geregeld adviseur van Galant is gratis voor lokale organisaties. De eindbeoordeling door NOV kost €450,00 inclusief btw.

Een uitzondering is gemaakt voor organisaties met minder dan 100 vrijwilligers en 2fte aan beroepskrachten. Zij betalen €250,- inclusief btw voor de eindbeoordeling.

Alle info over Goed Geregeld
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!