Stichting of vereniging oprichten

Moestuin

Wil je van jouw goede doel of initiatief een officiële rechtspersoon maken, dan kun je een stichting of vereniging oprichten. Welke organisatievorm zorgt ervoor dat jullie je doelen en ambities waar kunnen maken? 

Stichtingen worden vooral voor sociale en maatschappelijke doelen opgericht.

Een vereniging heeft leden, met bijvoorbeeld dezelfde hobby of interesses.

Alle informatie over o.a. de oprichting, kosten, belasting en aansprakelijkheid van een stichting of vereniging kun je vinden via de Kamer van Koophandel:

Wat is een stichting?

Wat is een vereniging?

 

Advies bij inrichten organisatie

In de ideale organisatie zitten de juiste mensen op de juiste functies, zijn taken en verantwoordelijkheden helder en wordt er effectief en met plezier gewerkt. In vrijwel iedere organisatie komt er een punt waarbij zaken niet meer werken, zoals ze in het verleden wel hebben gedaan. De wereld verandert continu en je vrijwilligers, leden of doelgroep kunnen andere behoeften krijgen.

De adviseurs van Galant en de SESAM Academie denken graag met je mee, over de meest optimale inrichting van je organisatie. Voor startende initiatieven en voor stichtingen en verenigingen die al jaren bestaan. Deze dienstverlening is gratis voor non-profit organisaties in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Heb je een vraag, behoefte aan informatie of een (oriënterend) gesprek met Galant of een SESAM adviseur? Neem dan contact op met Galant. 

Mail Galant
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!