Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voetbalteam

Voor sommige functies heb je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) nodig. Bijvoorbeeld als je vrijwilligerswerk gaat doen met kwetsbare mensen, zoals gehandicapten, minderjarigen of ouderen. Of voor functies waarin je met financiën of gevoelige informatie werkt. De organisatie waar je gaat werken, bepaalt of je een VOG nodig hebt voor de functie. 

Een VOG is een verklaring, waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie. Dit wordt gecontroleerd door de dienst Justis, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Je krijgt een VOG als je geen strafbare feiten hebt gepleegd, die relevant zijn voor de vrijwilligersfunctie. 

Het aanvragen van een VOG voor je vrijwilligerswerk doe je samen met de organisatie waar je gaat werken. 

 

 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan