Coronahulp vragen & aanbieden

Vanwege het coronavirus hebben sommige mensen het (extra) moeilijk. Tegelijk staan er ook veel mensen klaar om een ander te helpen. Galant zet op een rijtje waar je hulp kunt vragen en aanbieden of advies kunt krijgen.

Ga snel naar:
Maaltijdservices
Telefonische hulp

Hulp vragen & aanbieden per wijk:

KOO, het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is bereikbaar via  073 206 8888 en de website www.kijkopkoo.nl 

Klik op een wijk of dorp om te zien hoe je hulp kunt vragen en aanbieden:

In een aantal buurten wordt de app Whapp gebruikt. Hiermee kun je aan buurtgenoten hulp aanbieden of vragen.

Hulp in 's-Hertogenbosch:

KOO, het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is bereikbaar via 073 206 8888 en de website www.kijkopkoo.nl.

Via Crew against Corona kun je hulp krijgen van een vrijwilliger of zelf hulp bieden aan anderen. Bijvoorbeeld voor boodschappen of andere praktische zaken. Tel. 06 46276440.

Inwoners met financiële problemen (werk/inkomen/schuldhulpverlening) kunnen contact opnemen met de gemeente via 073-6155155. Als je dit telefoonnummer opslaat bij de contacten in je smartphone, kun je ook appen met de gemeente. 

Als mantelzorger kan deze situatie extra lastig zijn: hoe zorg je goed voor jezelf en je naaste(n)? Bel Team Mantelzorg Farent voor praktisch advies of een gesprek op 073-2068800.

Heb je hulp nodig bij beeldbellen? Farent heeft vrijwilligers die je graag hierbij helpen.

Informatie & advies

Informatie van de Rijksoverheid over thuisquarantaine.

Informatie van de Rijksoverheid over testen (via de GGD) en vaccinatie.

Maak je je zorgen, zorg je voor iemand of werk je in de zorg? Bij het digitale Steunpunt Coronazorgen vind je informatie, tips en advies. 

Naar het ziekenhuis in coronatijd? Het JBZ geeft uitleg over het verloop van je bezoek en de maatregelen van het ziekenhuis.

Op deze website legt Steffie het coronavirus op een eenvoudige manier uit, in meerdere talen. De website is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid.

 

Information & advice (English)

Information (in English) about covid from the Dutch Governement.

The Red Cross provides information about covid-vaccinations in different languages, for people who don’t speak Dutch. You can also contact their WhatsApp-helpdesk.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!