Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Coronahulp vragen & aanbieden

Vanwege het coronavirus hebben sommige mensen het (extra) moeilijk. Tegelijk zijn er hartverwarmend veel initiatieven om elkaar door deze lastige periode heen te helpen. Galant zet op een rijtje waar je advies & hulp kunt vragen en aanbieden.

Wil je helpen (als individu of organisatie), neem dan contact op met een van onderstaande personen of initiatieven. Zo kunnen hulpvragers je beter vinden.

Of ga snel naar:
Maaltijdservices
Telefonische hulp
Tips om bezig te blijven

Hulp vragen & aanbieden per wijk:

KOO, het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is bereikbaar via 0800 35 000 12 (gratis) en de website www.kijkopkoo.nl 

Klik op een wijk of dorp om te zien hoe je hulp kunt vragen en aanbieden:

In een aantal buurten wordt de app Whapp gebruikt. Hiermee kun je aan buurtgenoten hulp aanbieden of vragen.

Hulp vragen & aanbieden 's-Hertogenbosch

KOO, het informatie en adviespunt voor inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch, is bereikbaar via 0800 35 000 12 (gratis) en de website www.kijkopkoo.nl.

Als je corona hebt, moeten jij en je huisgenoten 10 dagen in thuisquarantaine. Wat je moet regelen en welke hulp er is voor mensen in thuisquarantaine, lees je in deze folder.

Inwoners met financiële problemen (werk/inkomen/schuldhulpverlening) kunnen contact opnemen met de gemeente via 073-6155155. Als je dit telefoonnummer opslaat bij de contacten in je smartphone, kun je ook appen met de gemeente. 

Voel je je eenzaam? Je kunt bellen of mailen naar Infopunt Eenzaamheid van Farent. Wil je graag af en toe gebeld worden, dan kan dat ook. Geef het door via 073-2068120 of infopunteenzaamheid@farent.nl.

Join Us helpt jongeren die eenzaam zijn. Je kunt meedoen met (online) activiteiten en krijgt tips.

Dropzone is een spreekuur voor jongeren van 12 t/m 23 jaar, waar je met vragen en problemen terecht kunt. Het Dropzone spreekuur is er iedere week maandag, op het jongerencentrum Zuid/Oost tussen 15:30-18:30 uur. Adres: Gestelseweg 2c in ‘s-Hertogenbosch.   

Als mantelzorger kan deze situatie extra lastig zijn: hoe zorg je goed voor jezelf en je naaste(n)? Bel Team Mantelzorg Farent voor praktisch advies of een gesprek op 073-2068800.

Elke mantelzorger kan telefonische ondersteuning krijgen van een (vaste) zorgbuddy. De zorgbuddy is een deskundige ggz-professional.

Corona support- en lotgenotengroep: 4 bijeenkomsten in februari en maart 2021, voor mensen die corona hebben gehad.

Overzicht voor senioren die hulp nodig hebben bij het gebruik van hun mobiele telefoon, tablet of computer.

Vrijwilligersgroepen:

Coronahulpgroep Den Bosch: Bosschenaren helpen elkaar! Heb je hulp nodig of wil je helpen, meld je aan via 06-23212011.

Wil je je aansluiten als vrijwilliger bij Crew Against Corona Den Bosch, bel dan naar 06-27902708.

Via deze Facebookpagina’s kun je hulp vragen en aanbieden:

Crew against Corona Den Bosch
Corona ‘s-Hertogenbosch
Coronahulp ’s-Hertogenbosch

Heeft de coronacrisis gevolgen voor jouw stichting of vereniging? Geef je vragen en problemen door via het meldpunt voor organisaties.

Tips & advies:

Als je corona hebt, moeten jij en je huisgenoten 10 dagen in thuisquarantaine. Wat je moet regelen en welke hulp er is voor mensen in thuisquarantaine, lees je in deze folder van de Rijksoverheid

De GGD heeft een informatiebrief met tips voor mensen die in isolatie of quarantaine zitten.

Voor jongeren is er de website Coronaconflict van de Rijksoverheid. Met uitleg over de regels en tips hoe je om kunt gaan met conflicten, die door de regels kunnen ontstaan.

Maak je je zorgen, zorg je voor iemand of werk je in de zorg? Bij het digitale Steunpunt Coronazorgen vind je informatie, tips en advies. 

Heb je hulp nodig bij beeldbellen? Farent heeft vrijwilligers die je graag hierbij helpen.

KOO heeft advies voor ouders over Corona en onderwijs thuis, ook over hoe je met je kind(eren) praat over de situatie.

Naar het ziekenhuis in coronatijd? Het JBZ geeft uitleg over het verloop van je bezoek en de maatregelen van het ziekenhuis.

Op deze website legt Steffie het coronavirus op een eenvoudige manier uit, voor laaggeletterden en mensen met een beperking. De website is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid.

Wil je iemand helpen die worstelt met rouw, eenzaamheid of stress door corona? Humanitas heeft hiervoor online trainingen, waarin je leert wat je kan doen voor een ander.

Actief blijven en verveling tegengaan? Bekijk het overzicht met tips om bezig te blijven.

Telefonische hulp:

Nu veel mensen verplicht binnen zitten, liggen eenzaamheid, psychische en relationele problemen op de loer. Er zijn verschillende telefonische hulpdiensten waar je je verhaal kwijt kunt of advies kunt krijgen.

Klik hier voor het overzicht telefonische hulp.

Landelijk hulp vragen & aanbieden:

Via diverse landelijke platforms kun je hulp aanbieden, vragen en “coronaproof” vrijwilligerswerk vinden. Klik hier voor het overzicht landelijk hulp vragen & aanbieden

Meer tips?

Heb je tips voor deze lijst, geef ze aan ons door via info@galant.nl.

Mail Galant

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden