Rondleiding Groene Moskee Orhan Gazi

07 mei 2024 's-Hertogenbosch
IMG 20240313 WA0000 (002)

Rondleiding Groene Moskee Orhan Gazi

Deniz Özkanli verhaalt over de geschiedenis van de moskee en de eerste gastarbeiders. Wat is de betekenis van de moskee en de functie en hij geeft uitleg over gebedspraktijken en andere tradities binnen de moskee.

De Orhan Gazi moskee is één van de zeventien moskeeën die zijn verenigd onder de projectnaam Groene Moskee. Zij richten zich op ‘duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap’.

Er is uiteraard genoeg ruimte voor vragen en interactie om een dialoog tussen de deelnemers en de gids te bevorderen en we sluiten af met iets lekkers.

 

 

 

 

Praktische informatie

Tijdens het moskeebezoek moet je in de gebedsruimtes je schoenen uittrekken. De locatie is rolstoel-toegankelijk.

Over de workshopgever

Moskee (1)

Vrijwilliger en oud-moskeebestuurder Deniz Özkanli neemt je mee op een inspirerende reis binnen Orhan Gazi. Hij vertelt over de geschiedenis van de moskee, de eerste gastarbeiders, de stap naar duurzaamheid en meer. Natuurlijk is er ruimte voor vragen over het gebouw en over islamitische gebruiken.

 

Gegevens

Datum: 07 mei 2024
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Kosten: € 0,00

Locatie

Groene Moskee Orhan Gazi
Zandveldstraat1
5223 JX 's-Hertogenbosch

Organisator

Deniz Özkanli
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!