Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

Mediateam Galant

Het Galant Mediateam bestaat uit Siert van den Berg, Michael Bögels en Chris van Dijk: ervaren en gepassioneerde vrijwilligers, die korte films maken over het lokale vrijwilligerswerk.

V.l.n.r. Michael Bögels, Saskia Hordijk, Astrid van den Hoek, Siert van den Berg, Jan de Rond, Tamara de Jong en Chris van Dijk: beroepskrachten en vrijwilligers van Team Galant.

Interesse in een filmpje over jouw organisatie of (één van de) vrijwilligers? Neem dan contact op met Galant.

Vrijwilligers om in te lijsten: Inge Hendriks
Het mediateam sprak Inge Hendriks, oprichtster van stichting Gefeliciflapstaartbox, die ervoor zorgt dat kinderen die in armoede leven tóch hun verjaardag feestelijk kunnen vieren.

Vrijwilligers om in te lijsten: Hans Korthagen
Het mediateam ging op bezoek bij de Voedselbank, die geheel gerund wordt door vrijwilligers. Hans Korthagen verteld over het werk dat zij verrichten.

Vrijwilligers om in te lijsten: Karien van Els
Het mediateam keek mee met Karien van Els, die wekelijks de Taalontmoeting voor vrouwen in BBS Boschveld begeleidt.

Barbershopkoor Duketown Ladies
Portret van de Duketown Ladies, het Bossche dameskoor dat met veel enthousiasme het “barbershop”-repertoire zingt én meteen uitlegt waar die naam toch vandaan komt…

Vrijwilligers om in te lijsten: Riekie van den Boogaard
In deze serie portretten van vrijwilligers gaan we op bezoek bij woonzorgcentrum De Grevelingen, waar vrijwilligster Riekie van den Boogaard met veel liefde bewoners begeleid bij verschillende activiteiten.

Grafisch Atelier
“Welkom in de mooiste grafiekwerkplaats van Nederland” staat op de website van het Grafisch Atelier. Vrijwilligers maken deze creatieve omgeving mogelijk!

Geniemuseum Vught
Het Geniemuseum wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers.
Oude uniformen, foto’s van vredesmissies, schaalmodellen en werktuigen, op een eigentijdse manier tentoongesteld, geven een beeld van het werk van de Genie in heden en verleden.

#voorelkaar: ode aan Bossche vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar. Daarom is ’s-Hertogenbosch trots op iedereen die vrijwilligerswerk doet!

Scouting Columbus
De vrijwilligers van Scouting Columbus bieden kinderen en jongeren stoere, spannende en leerzame activiteiten.

World Skate Center
Het World Skate Center is een bruisend hart voor skaters die zich op de baan uit kunnen leven op hun skateboard, inlineskates, BMX of stuntstep. Naast het skaten wordt er door de vrijwilligers ook veel georganiseerd op het gebied van sport, kunst en muziek.

Heempark
Het Heempark, bij de Zuiderplas en het Bossche Broek, is een prachtig stukje natuur dat beheerd en verzorgd wordt door vrijwilligers.

Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch
Het FOH is een groot symfonieorkest van amateurmusici. Alle werkzaamheden die komen kijken bij het repeteren, spelen en optreden met het orkest worden gedaan door vrijwilligers.

De Bossche Hoeve
De Bossche Hoeve is een inspirerende en groene ontmoetingsplaats voor jong en oud aan de rand van de stad. Mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers!

Weekendschool de Bollebozen
De Weekendschool is geen gewone school. Kinderen uit groep 7 en 8 die nieuwsgierig zijn naar onderwerpen als wetenschap, cultuur en techniek leren hier spelenderwijs meer over.

Voedseltuin Villanueva
In de Voedseltuin verbouwen vrijwilligers groente, fruit en kruiden en produceren honing: allemaal voor de cliënten van de Bossche Voedselbank e.o.

Seniorenbus
De vrijwilligers van de Seniorenbus verzorgen “vervoer inclusief praatje” (VIP) voor ouderen. De Seniorenbus kan alleen maar rijden dankzij de inzet van vrijwilligers; zij staan klanten te woord, plannen de ritten en werken als chauffeurs en bijrijders.

Wijktheater BBS
In de verschillende Brede Bossche Scholen kun je regelmatig genieten van het Wijktheater. Techniek, PR, grime, het begeleiden van de (vaak jonge) artiesten: allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers.

Bij Katrien
Jong, oud, mensen met een beperking, mensen zonder een beperking: iedereen die meedoet is vrijwilliger, maakt deel uit van Bij Katrien. Een kloppend sociaal hart van de binnenstad.