Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Fijne feestdagen!

Het Galant team wenst je fijne feestdagen en een actief 2020! Tussen 21 december en 5 januari laden we onze eigen batterijen even op, om daarna weer voor je klaar te staan.

Herkennen van ouderenmishandeling

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling. Via de Movisie Academie kun je een gratis e-learning volgen om signalen van mishandeling te leren herkennen.

Iedereen past bij ons

“Als een vrijwilliger zich aanmeldt, kijken we naar de mogelijkheden van de vrijwilliger, niet naar de vacature” vertellen Angela en Corrie van Vivent aan Michael Bögels. Dankzij een kritische blik op hun eigen vrijwilligersbeleid hebben zij het keurmerk “Vrijwillige Inzet Goed Geregeld” gekregen.

Wat wil je leren in 2020?

Ook in het nieuwe jaar kun je bij de VrijwilligersAcademie073 volop ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen. We zijn benieuwd wat jij nodig hebt om jouw vrijwilligerswerk goed uit te voeren. Of misschien wil je andere vrijwilligers iets leren?

Negatief advies voor weeshuistoerisme

Sinds 1 november staat er op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij de reisadviezen een waarschuwing over de risico’s van weeshuistoerisme. Hiermee probeert de Nederlandse overheid deze vorm van vrijwilligerswerk te ontmoedigen. Waarom eigenlijk?

Volgende nieuwsberichten