Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Vrijwilligers als volwaardige partners

Vrijwillige zorg, hulp en ondersteuning zijn van onschatbare en onmisbare waarde naast de beroepsmatige zorg en mantelzorg van familie en andere naasten. Vrijwilligers zouden dus eerder en beter betrokken moeten worden bij het zorgproces.

Gratis VOG voor alle vrijwilligers

Alle vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie, moeten een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanvragen. Minister Hugo de Jonge verwacht dat de nieuw regeling per 1 november 2018 in werking zal gaan.

Ouwe Stomp

De vrijwilligers van het Veteranen Ontmoetings Centrum Ouwe Stomp in ’s-Hertogenbosch West zijn actief op veel terreinen en zoeken de verbinding met de wijk. Michael Bögels zocht ze op.

Burendag 2018

Vanaf donderdag 21 juni is het mogelijk om je als organisatie, straat of buurt aan te melden voor Burendag 2018 op 22 & 23 september. Je kunt vanaf 21 juni ook een financiële bijdrage van max. €400,- aanvragen om het Burendagplan uit te voeren.

Passend besturen

Het is steeds moeilijker om geschikte mensen te vinden die zich willen inzetten voor bestuursfuncties. Veel mensen zien op tegen de tijdsinvestering en verantwoordelijkheden die het besturen met zich meebrengt. Hoe kan het anders?

Burendag 22 en 23 september 2018

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren, verenigingen, scholen en organisaties elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Voor je Burendag-activiteit kun je vanaf eind juni een financiële bijdrage aanvragen.

Op bezoek bij Cor Unum

Bij Cor Unum werken studenten, ontwerpers, vrijwilligers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Ze delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken.

Lintjesregen 2018

In het Theater aan de Parade zijn op donderdag 26 april negentien mensen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast werd één Bosschenaar benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Volgende nieuwsberichten