Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Wat wil je leren in 2020?

Ook in het nieuwe jaar kun je bij de VrijwilligersAcademie073 volop ontmoeten, ontwikkelen en ontspannen. We zijn benieuwd wat jij nodig hebt om jouw vrijwilligerswerk goed uit te voeren. Of misschien wil je andere vrijwilligers iets leren?

Negatief advies voor weeshuistoerisme

Sinds 1 november staat er op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij de reisadviezen een waarschuwing over de risico’s van weeshuistoerisme. Hiermee probeert de Nederlandse overheid deze vorm van vrijwilligerswerk te ontmoedigen. Waarom eigenlijk?

Vrijwilligersfeest 7 december VOL

De gemeente ’s-Hertogenbosch is trots op de duizenden vrijwilligers die het leven mooier, creatiever, groener, socialer en sportiever maken. Daarom zetten we vrijwilligers in het zonnetje op zaterdag 7 december 2019, de Dag van de Vrijwilliger.

Een held belt

Uit onderzoek blijkt dat veel sporters te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. De gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Bernheze en Meierijstad bieden daarom, samen met GGD Hart voor Brabant, een extra hulplijn aan.

Op 7 december is het feest

De gemeente geeft een feest voor vrijwilligers en dit wordt mede georganiseerd door – juist ja – vrijwilligers! Michael Bögels sprak met de “7 december brigade”, die ook de rest van het jaar niet stil zit.

Volgende nieuwsberichten