Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Discriminatie in vrijwillige hulpverlening

Een vrijwilliger die aangeeft liever niet te willen werken met bepaalde mensen vanwege iemands etniciteit, religie of seksuele voorkeur. Of een klant die een vrijwilliger weigert op die gronden. Heb jij dit vanuit jouw (vrijwilligers)organisatie meegemaakt? Deel je ervaring met KIS via de enquête.

Presentatie lokale goede doelengids

De eerste ‘Lokale Goede Doelengids ’s-Hertogenbosch’ wordt op maandag 1 juli a.s. gepresenteerd in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Burgemeester Jack Mikkers neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Op de dag van de presentatie zal ook de website met 62 opgenomen organisaties online gaan.

Marechaussee bij Zorgboerderij de Locatie

Na 11 jaar ging de Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid opnieuw aan de slag bij zorgboerderij ‘de Locatie’. Het was de vierde keer dat de Marechaussee zich via Mooi zo Goed zo in ’s-Hertogenbosch inzet voor lokale gemeenschapsdoelen.

Nieuwe vacaturebank Galant

In juli 2019 stopt de website Platform073. Organisaties en vrijwilligers moeten elkaar natuurlijk blijven vinden, daarom lanceert Galant in juli een nieuwe vacaturebank voor vrijwilligerswerk.

Volgende nieuwsberichten