Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Denktank zoekt versterking

De Denktank Vrijwilligerswerk adviseert gevraagd én ongevraagd de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vrijwilligersnetwerk Galant. Met een kritische blik helpen ze om het lokale vrijwilligerswerk te versterken. Ook iets voor jou?

Sla je slag op de Beursvloer

Op donderdag 15 november wordt de jaarlijkse Beursvloer weer gehouden bij de Avans Hogeschool. Organisaties kunnen expertise, materialen, faciliteiten en helpende handjes vragen aan (lokale) bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn.

Terugblik Burendag 2018

Op 22 & 23 september 2018 vierden we Burendag. In de gemeente ’s-Hertogenbosch vond een recordaantal van 86 activiteiten plaats. Voor het eerst deden in alle wijken en dorpen van de gemeente straten of buurten mee.

Vrijwilligers als volwaardige partners

Vrijwillige zorg, hulp en ondersteuning zijn van onschatbare en onmisbare waarde naast de beroepsmatige zorg en mantelzorg van familie en andere naasten. Vrijwilligers zouden dus eerder en beter betrokken moeten worden bij het zorgproces.

Gratis VOG voor alle vrijwilligers

Alle vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie, moeten een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen aanvragen. Minister Hugo de Jonge verwacht dat de nieuw regeling per 1 november 2018 in werking zal gaan.

Ouwe Stomp

De vrijwilligers van het Veteranen Ontmoetings Centrum Ouwe Stomp in ’s-Hertogenbosch West zijn actief op veel terreinen en zoeken de verbinding met de wijk. Michael Bögels zocht ze op.

Burendag 2018

Vanaf donderdag 21 juni is het mogelijk om je als organisatie, straat of buurt aan te melden voor Burendag 2018 op 22 & 23 september. Je kunt vanaf 21 juni ook een financiële bijdrage van max. €400,- aanvragen om het Burendagplan uit te voeren.

Volgende nieuwsberichten