Nieuws over vrijwilligerswerk

Nieuws

Passend besturen

Het is steeds moeilijker om geschikte mensen te vinden die zich willen inzetten voor bestuursfuncties. Veel mensen zien op tegen de tijdsinvestering en verantwoordelijkheden die het besturen met zich meebrengt. Hoe kan het anders?

Burendag 22 en 23 september 2018

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren, verenigingen, scholen en organisaties elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Voor je Burendag-activiteit kun je vanaf eind juni een financiële bijdrage aanvragen.

Op bezoek bij Cor Unum

Bij Cor Unum werken studenten, ontwerpers, vrijwilligers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Ze delen één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken.

Lintjesregen 2018

In het Theater aan de Parade zijn op donderdag 26 april negentien mensen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast werd één Bosschenaar benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Voorlichting AVG op 22 en 31 mei

Op 25 mei 2018 treedt de AVG, de nieuwe Europese privacywetgeving, in werking. Vanwege grote belangstelling geeft Galant, in samenwerking met S-PORT, opnieuw twee voorlichtingsbijeenkomsten over de wet en de gevolgen voor je stichting, vereniging of initiatief.

ANWB trakteert

De ANWB bestaat op 1 juli 2018 maar liefst 135 jaar. Om dat te vieren stelt het ANWB Fonds €135.000 beschikbaar voor nieuwe initiatieven of projecten op één van de werkvelden van de ANWB: verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit of vrije tijd.

Dansen op ijs

In 1969 ontstond een groepje ijverige schaatsers die zich op vrijdagavond, onder leiding van Truus Geradts, in het ijsdansen bekwaamden op de ijsbaan van De Vliert. Michael Bögels nam een kijkje bij de Bossche IJsdansclub, die nog altijd bestaat.

Week van de VrijwilligersAcademie073

Aan de zesde editie van de Week van de VrijwilligersAcademie073 – van 9 t/m 13 april 2018 – namen 645 vrijwilligers en studenten deel. Veel workshops en activiteiten zaten volgeboekt en ook bij de last-minute balie was het druk!

Dick

Zijn vrijwilligerswerk geeft Dick contacten, een doel en waardering. Belangrijke ankers in een woelig leven.

Volgende nieuwsberichten