Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven

Nationale Vrijwilligersprijzen

Tussen 18 februari en 22 maart kon je mee bepalen welke organisatie kans maakt op de publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen. Ziekenactie het Open Venster, Zomerschool 55+ en stichting Veads zijn de genomineerden uit de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De prijzen zouden 28 maart door minister de Jonge uitgereikt worden, tijdens het We Doen Het Samen-festival in Amersfoort. Vanwege de coronacrisis wordt het festival verplaatst naar een datum later dit jaar. De organisatie van de Nationale Vrijwilligersprijzen streeft ernaar de prijzen half april “coronaproof” uit te reiken.

De nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het Ministerie van VWS. Met deze prijzen worden vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Organisaties konden zich in december aanmelden om kans te maken op een nominatie. Een Bossche jury, bestaande uit vrijwilligers, heeft drie organisaties gekozen die allen 100% door vrijwilligers gerund worden. Voor de publieksprijs kon je tussen 18 februari en 22 maart op je favoriete organisatie stemmen.

De genomineerden zijn:

SAS-Zomerschool 55+, geen gewone school. In de zomervakantie, wanneer familie op vakantie is én veel activiteiten stil liggen, organiseert de Zomerschool voor 550 deelnemers educatieve activiteiten. De kerngroep, gastheren/vrouwen én docenten zijn vrijwilligers.

Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Met de opbrengst van twee kringloopwinkels zet Veads 150 kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje, organiseert een zilverrally en biedt een diner aan aan 150 mensen.

 

Het Open Venster Nuland is een schakel tussen gezonden en zieken. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.