Vrijwilligerswerk verrijkt je leven

Nationale Vrijwilligersprijzen: stem mee!

Tussen 18 februari en 22 maart bepaal jij mee welke organisatie kans maakt op de publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen. Ziekenactie het Open Venster, Zomerschool 55+ en stichting Veads zijn de genomineerden uit de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het Ministerie van VWS. Met deze prijzen worden vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Organisaties konden zich in december aanmelden om kans te maken op een nominatie. Een Bossche jury, bestaande uit vrijwilligers, heeft drie organisaties gekozen die allen 100% door vrijwilligers gerund worden. Voor de publieksprijs kun je tussen 18 februari en 22 maart op je favoriete organisatie stemmen.

De genomineerden zijn:

SAS-Zomerschool 55+, geen gewone school. In de zomervakantie, wanneer familie op vakantie is én veel activiteiten stil liggen, organiseert de Zomerschool voor 550 deelnemers educatieve activiteiten. De kerngroep, gastheren/vrouwen én docenten zijn vrijwilligers. STEM op de Zomerschool 55+.

Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Met de opbrengst van twee kringloopwinkels zet Veads 150 kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje, organiseert een zilverrally en biedt een diner aan aan 150 mensen. STEM op stichting VEADS.

 

Het Open Venster Nuland is een schakel tussen gezonden en zieken. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt. STEM op het Open Venster.

 

Op 28 maart worden de prijzen door minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgereikt, tijdens het We Doen Het Samen-festival in Amersfoort. Op dit festival vol inspiratie, informatie en gezelligheid ontmoeten actieve burgers en vrijwilligers elkaar. Er zijn bijna 50 workshops over o.a. organiseren, financieren en communiceren en bekende sprekers zoals Peter Heerschop en Lucas de Man.