Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Vrijwilligersfeest 7 december

Wat was het een prachtige dag! Op zaterdag 7 december kwamen ruim 1000 vrijwilligers naar het vrijwilligersfeest van de gemeente ’s-Hertogenbosch, in het Theater aan de Parade.

Al een half uur voor aanvang stond er een rij op de Parade: het past ook bij vrijwilligers om zo enthousiast en betrokken ergens op af te gaan. Samen vertegenwoordigden de duizend bezoekers zo’n 300 organisaties. Eenmaal binnen konden de bezoekers kiezen uit veel verschillende activiteiten, zoals een workshop striptekenen, een illusionistenshow, muziekbingo, robots ontmoeten en silent stories luisteren. Of gewoon lekker kletsen en kennis maken met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje.

Tekst loopt door onder de foto

Wethouder Ufuk Kâhya sprak namens de gemeente zijn bewondering en waardering uit voor al het werk dat vrijwilligers doen. Tijdens het feest heeft hij veel vrijwilligers persoonlijk gesproken en leren kennen. “Gelukkig wordt steeds meer beseft dat vrijwilligers welkom zijn, het Casino was eigenlijk al te klein”, zei Rita, vrijwilligster bij onder meer het Oeteldonks Gemintemuzejum.
Lidi, vrijwilligster bij BrabantZorg: “Het was een mooie maar ook leerzame middag, met mooie toespraken en zeker de toespraak van de wethouder gaf een prachtige voldoening aan ons. Het was leuk om zoveel andere vrijwilligers te zien, die je kent van boodschappen of gewoon van in de buurt wonen. Je komt elkaar op deze middag tegen en vraagt dan vol belangstelling in welk project zij vrijwilliger zijn, dat leverde mij heel veel goede gesprekken op. Ik kreeg ook informatie over projecten waarvan ik eerder niet wist dat ze bestonden. Het deed mij ook goed om een klein meisje te spreken die op haar jonge leeftijd al vrijwilligerswerk bij leeftijdsgenoten doet.”

De middag werd afgesloten met vrijwilliger in hart en nieren, Henk Koks, die het niet kon laten (en daar zijn we heel blij mee!!) om zijn muzikale zangtalent te delen.

Wil je nagenieten? Bekijk dan de foto’s van Nabor fotografie en van Gerard Monté.

Het feest werd in opdracht van de gemeente georganiseerd door de DenkTank Vrijwilligerswerk073, stichting VEADS, Babel, Cultuurbosch en Galant Vrijwilligersnetwerk. Medewerkers van verschillende grote vrijwilligersorganisaties, waaronder van Neynsel, Farent en Brabantzorg, zorgden voor een gesmeerd verlopende middag.