Galant adviseert en ondersteunt vrijwilligers en organisaties

Week van de VrijwilligersAcademie073

Aan de zesde editie van de Week van de VrijwilligersAcademie073 – van 9 t/m 13 april 2018 – namen honderden vrijwilligers en studenten deel. Veel workshops en activiteiten zaten volgeboekt en ook bij de last-minute balie was het druk!

De Week van de VrijwilligersAcademie073 wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers, studenten Social Work van Avans en beroepskrachten. Vrijwilligster Koosje beschreef haar ervaringen:

“Tijdens de ochtendbriefing op 9 april werden alle meewerkende studenten, vrijwilligers en medewerkers bijgepraat door Wendy, een leerling van Avans. Daarna samen nog even een rondje langs de lokalen en extra aandacht voor het inloggen op het Avans-netwerk. Dat is, als je van ‘buiten’ komt, niet zo eenvoudig als het lijkt.

Ook dit jaar zien we weer veel blije gezichten van de vrijwilligers die de workshops massaal bezoeken. Veel workshops zitten vol. Er is grote vraag naar last minute plekken. De twee workshops Autismebeleving blijken erg in trek, als eerste waren deze volgeboekt. Zeker voor herhaling vatbaar want autisme ‘leeft’ erg in de maatschappij. Nieuw dit jaar is het dagelijkse ontmoetingsmoment. De aftrap op maandag door Jan de Rond van Mooi Zo Goed Zo was erg de moeite. Jan vertelde vol vuur veel wetenswaardigheden over het vrijwilligerswerk in het algemeen en over Den Bosch in het bijzonder. Gevolgd door een leuke maar pittige pub-quiz. Ook een bijzonder ontmoetingsmoment is de blindenlunch. Een lange sliert van deelnemers met theedoek voor de ogen. Vastklampend aan elkaar, op weg naar de lift. Hilarisch maar het geeft ook pijnlijk aan hoe moeilijk het in het echt moet zijn….

De eerste evaluatieformulieren van de workshops zijn verwerkt en geven mooie beoordelingen weer. Soms worden workshops te kort bevonden en wil de bezoeker graag meer en langer proeven van een onderwerp. Er nemen in vergelijking met eerdere jaren meer studenten aan de workshops deel. Dat kan liggen aan de wervende kracht van de huidige studenten die de week mee coördineren. Het gegeven dat meer leerlingen meedoen heeft ook zijn weerslag in de workshops, ouderen leren van jongeren en omgekeerd. Er ontstaat een andere dynamiek.”

Blijf ook de rest van het jaar op de hoogte van het scholingsaanbod via de website van de VrijwilligersAcademie073.