Vrijwilligerswerk verrijkt je leven

Scholing & ontwikkeling

Direct naar de website van de VrijwilligersAcademie073? Klik hier.

Als vrijwilliger krijg je een steeds belangrijkere plaats in de maatschappij en er wordt ook steeds meer van je verwacht. Soms krijg je te maken met vragen, situaties of problemen waar je niet voor opgeleid bent. Natuurlijk zijn dit mooie uitdagingen om je kennis of ervaring uit te breiden, maar het is wel belangrijk dat je hierin goed ondersteund wordt. Galant biedt verschillende vormen van scholing en ontwikkeling aan voor vrijwilligers.

VrijwilligersAcademie073
De VrijwilligersAcademie073 (VA073) biedt het hele jaar door educatie, ontmoeting en ontspanning voor vrijwilligers en actieve burgers. Je kunt er workshops, cursussen, rondleidingen en lezingen volgen.

Meedoen
Het actuele aanbod is te vinden op de website van de VrijwilligersAcademie073.
Om je in te schrijven voor workshops, moet je een account aanmaken. Via je account ontvang je na deelname aan workshops ook automatisch digitale certificaten.

Kosten
Wanneer je een account aanmaakt, wordt gevraagd bij welke organisatie je vrijwilligerswerk doet.

Ben je vrijwilliger bij één van de organisaties die aangesloten is bij de VA073? Dan betaalt de organisatie voor jouw deelname aan workshops. Op de website van de VA073 kun je lezen welke organisaties aangesloten zijn.
Ben je vrijwilliger bij een organisatie die (nog) niet is aangesloten bij de VA073? Dan betaal je €4,- per workshop, die je betaald via IDeal bij inschrijving.

Week van de VrijwilligersAcademie073
Tijdens de jaarlijkse scholingsweek in april vinden tientallen workshops, activiteiten en lezingen plaats. Aan de scholingsweek nemen ook studenten van de sociale en juridische opleidingen van Avans Hogeschool deel. Dit zorgt voor inspirerende ontmoetingen tussen vrijwilligers en toekomstige beroepskrachten, waar kennis en ervaring gedeeld worden. Inschrijven voor de scholingsweek kan vanaf maart via de website van de VrijwilligersAcademie073.

Ontstaan VrijwilligersAcademie073
De VA073 is in 2013 op initiatief van Galant Vrijwilligersnetwerk ontstaan. De VA073 is een coproductie van Galant, Welzijn Divers, Avans Hogeschool, Vivent, Van Neynsel en Cello. Vrijwilligers, studenten en beroepskrachten werken samen om het scholingsaanbod te realiseren; de coördinatie is in handen van Galant.
Heb je een vraag, suggestie of wil je meewerken aan de VA073? Neem dan contact op via e-mail.

MEER! Leren
MEER! Leren organiseert trainingen en workshops voor bewoners (vanaf 18 jaar) van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Naast het jaarlijkse trainingsaanbod biedt MEER! Leren ook cursussen en workshops op maat voor vrijwilligers, (buurt)comités en bewonersgroepen aan. In overleg met de organisatie, de coördinator en de docent kunnen cursussen en workshops voor je groep/organisatie georganiseerd worden. Dit is meestal gratis voor de organisatie en deelnemers.

De MEER!Leren-cursussen worden georganiseerd door Welzijn Divers en gesubsidieerd door de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Je kunt het cursusaanbod vinden via de website van de VrijwilligersAcademie073. Vragen aan MEER! Leren kun je stellen via e-mail.