Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Krijg ik een vergoeding voor mijn vrijwilligerswerk?

Als vrijwilliger maak je misschien onkosten, voor de organisatie waarvoor je werkt. Meestal vergoeden organisaties deze onkosten, maar zij zijn er niet toe verplicht. Maak dus duidelijke afspraken over welke kosten (bijv. reis- en telefoonkosten) zij wel en niet vergoeden.

Naast een vergoeding voor onkosten, kan een organisatie ook een vrijwilligersvergoeding geven. Dit is een klein bedrag, als waardering voor jouw inzet. Organisaties zijn niet verplicht om een vrijwilligersvergoeding te geven; ze kunnen jouw inzet ook waarderen met bijv. een jaarlijks uitje, een kerstpakket of scholing.

Voor alle vergoedingen die je als vrijwilliger krijgt, geldt dat je niet meer mag ontvangen dan €5,- per uur, €180,- per maand en €1800,- per jaar. Werk je als vrijwilliger voor meerdere organisaties, dan mag het totaal van de vergoedingen ook niet meer zijn dan €1800,- per jaar.
Over deze vergoedingen hoef je geen belasting te betalen.

Als je een uitkering hebt, moet je bij de uitkeringsinstantie vragen hoeveel vergoeding je mag ontvangen zonder gekort te worden op je uitkering.

Dans

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden