Basiskennis EHBO

30 maart 2023 ’s-Hertogenbosch
Fotoehbo1

Ken jij de vier stappen van de EHBO?

Je hoopt dat het er nooit van komt, maar helaas schuilt een ongeval in een klein hoekje. Als er wat gebeurt, is het fijn om te weten wat je als bijstander kan doen om te helpen. Deze workshop neemt je mee in de vier stappen van de Eerste Hulp bij Ongevallen worden uitvoerig besproken. 

  1. Zorg voor veiligheid
  2. Beoordeel de toestand van het slachtoffer
  3. Alarmeer de hulpdiensten 
  4. Verleen verdere eerste hulp

In een tweede deel wordt er stilgestaan bij de meest voorkomende ongelukken, zoals bewusteloosheid, hersenschudding, verslikking, huid- en brandwonden, verstuiking en vergiftiging. 

 

Voor wie

Voor iedereen voor zowel privé situaties als tijdens hun vrijwilligerswerk. 

 

Praktische info

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Opgelet!

Deze workshop is geen EHBO-gecertifieerde training. Het Rode Kruis biedt ons een kennismaking aan met EHBO. Ter plekke kan je informatie vragen over verder cursussen en trainingen. 

 

 

Over de workshopgever

Logorodekruis

Anja Reijnders is actief als ZZP instructeur en is daarnaast vrijwillig EHBO coördinator in district Brabant-Noord. Ze ontwikkelt, samen met andere instructeurs, het EHBO lesprogramma voor onze vrijwilligers.

 

Gegevens

Datum: 30 maart 2023
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie


Oude Dieze12
52111 KV ’s-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan