Basiskennis EHBO

27 september 2023 's-Hertogenbosch
Fotoehbo1

EHBO in vier stappen

Je hoopt dat je het nooit nodig hebt, maar helaas schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Als er wat gebeurt, is het fijn om te weten wat jij als omstander kan doen om te helpen.

Inhoud

Het Rode Kruis biedt je in deze workshop een kennismaking met Eerste Hulp Bij Ongevallen. De vier stappen van EHBO worden uitvoerig besproken. 

  1. Zorg voor veiligheid
  2. Beoordeel de toestand van het slachtoffer
  3. Alarmeer de hulpdiensten 
  4. Verleen verdere eerste hulp

Er wordt ook stilgestaan bij de meest voorkomende ongelukken, zoals bewusteloosheid, hersenschudding, verslikking, huid- en brandwonden, verstuiking en vergiftiging. 

Je gaat naar huis met meer kennis en inzicht over wat je wel en niet kan en mag doen, in geval van een ongeluk. 

Voor wie

Voor iedereen die (juist) wil leren handelen bij ongevallen.

Praktische info

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Opgelet!

Deze workshop is een kennismaking met EHBO, maar geen officiële training waarbij je een EHBO-diploma ontvangt. Ter plekke kan je informatie vragen aan het Rode Kruis over de gecertificeerde cursussen en trainingen die zij aanbieden. 

Over de workshopgever

Roodkruis

Anja Reijnders is actief als ZZP-instructeur en is daarnaast vrijwillig EHBO-coördinator in district Brabant-Noord. Ze ontwikkelt, samen met andere instructeurs, het EHBO-lesprogramma voor onze vrijwilligers.

Het Rode Kruis is er voor je, waar en waarom dan ook. Met het grootste vrijwilligersnetwerk ter wereld helpen ze mensen in nood. De tak Educatie zorgt voor EHBO-opleidingen en vergroot zo de kennis en vaardigheden in het verlenen van eerste hulp. 

Gegevens

Datum: 27 september 2023
Tijd: 19:30 - 22:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Het Rode Kruis
Oude Dieze12
5211 KV 's-Hertogenbosch

Organisator

Rode Kruis
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek