De verscholen stad

28 september 2023 's-Hertogenbosch
Verscholenstad

Den Bosch, een andere stad voor daklozen

Volgens het CBS telde Nederland vorig jaar naar schatting 32.000 dak- en thuislozen. Dakloos worden kan echt iedereen overkomen, maar wat betekent het voor je dagelijks bestaan? Hoe leef je dan en wat maak je mee?

In de stadswandeling De Verscholen Stad vertellen voormalig dak- en thuislozen hun verhaal aan de hand van plekken in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.
De Verscholen Stad laat mensen een kijkje nemen in de leefwereld van dak- en thuislozen, zodat er meer begrip ontstaat voor deze groep mensen en hun persoonlijke situatie.

Een eerdere deelnemer vertelde ons:

''De Verscholen Stad: dat was een boeiende en leuke wandeling onder leiding van Stefan (ex dak- thuisloze). Ik kijk nu anders naar de waterpunten in de stad. Water als levensbron, om te drinken, je tanden te kunnen poetsen, minimaal je handen te kunnen wassen. En niet drinken uit fonteinen met een gesloten systeem!''

 

Praktische info

De wandeling start ter hoogte van het Stadsklooster San Damiano op een steenworp afstand van het Centraal Station. Hier zal de gids met een van onze gastmensen op straat de groep opwachten. Vanaf deze locatie start een wandeling van ongeveer 2 uur. De route kan hierbij per gids verschillen. 

De wandeling eindigt rond 21.15u. Na afloop is er, voor wie dat wil, gelegenheid om samen wat te drinken en na te praten. Je kiest zelf of je hierbij aansluit, de workshop eindigt dan rond 21.45u. 

Ben je slecht ter been of gebruik je een rolstoel? Neem even contact op via info@galant.nl, dan passen we de route aan zodat iedereen gemakkelijk kan deelnemen. 

(Afbeeldingen gebruikt met toestemming van De Verscholen Stad)

Over de workshopgever

Logo De Verscholen Stad Groen2

Het project De Verscholen Stad is in juli 2012 opgericht vanuit een initiatief van de Rotary ‘s-Hertogenbosch West, Mooi Zo Goed Zo (nu Galant Sociaal Makelaar) en Stichting Loods. (Eerder bekend als SOS Kringloopwinkel en Pastoraal Uitzendbureau). 

Onze gids Stefan is als idealistische kraker een tijd lang uit vrije wil dakloos geweest. Helaas raakte hij op een later moment in zijn leven ook onbedoeld in deze situatie. De tijd dat Stefan dakloos was, ligt al ver achter hem. Toch weet hij met zijn verhaal nog een heel duidelijk beeld te schetsen van het leven als dakloze.
Met een passie voor geschiedenis en de Bossche binnenstad, laat hij je de stad zien vanuit een breed perspectief. Het verhaal van de straat, gecombineerd met interessante historische feiten. Met een verleden als PABO student weet Stefan iedereen wel iets te leren!

Gegevens

Datum: 28 september 2023
Tijd: 19:00 - 21:15 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Stadsklooster San Damiano
Van der Does de Willeboissingel12
5211 CB 's-Hertogenbosch

Organisator

Stichting Loods
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek