Een spreadsheet als penningmeester

28 februari 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Mikhail Nilov 8296983

Een kasboek bijhouden

'Hoe staan we er financieel voor, en hoe komt dat?' Door het bijhouden van de boekhouding een spreadsheet kan je deze vraag makkelijk beantwoorden!

 

Velen van ons moeten een boekhouding voeren en/of een financieel jaarverslag maken.In deze workshop leer je hoe je dit allemaal heel simpel kunt regelen. Door iedereen (die je toegang geeft) elke uitgave of inkomst te laten noteren, houd je altijd overzicht over de financiën. Op het einde van het jaar kost het je dan ook maar 15 minuten om een  financieel jaarverslag tevoorschijn te toveren. 

In het eerste gedeelte zal de workshop zal stap-voor-stap uitleggen hoe spreadsheets werken en welke handige mogelijkheden hierin zitten. Daarna leg ik uit hoe het kasboek-spreadsheet werkt en krijgt iedereen een kopie van een leeg kasboek. Tot slot kan iedere deelnemer zijn/haar eigen posten toevoegen en ervaren hoe gemakkelijk dit werkt (ca 1/3 van de tijd). Tijdens dit laatste deel zal ik rondlopen om iedereen te helpen die er niet uitkomt.

Aan het einde van de workshop heb je een kant-en-klaar kasboek spreadsheet voor jouw stichting / vereniging en heeft de penningmeester vrijwel niks meer te doen.

Voor wie

Vrijwilligers die (mede) verantwoordelijk zijn voor het voeren van een financiële administratie van een stichting of vereniging. Je hoeft géén financiële kennis te hebben.

Een basiskennis digitale vaardigheden is vereist. 

 

 

 

 

 

Praktische info

Wij zorgen voor pen en papier. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

 

We zijn te gast in het leslokaal van Computerhuis den Bosch Oost.

Het leslokaal beschikt over 12 computers, dus die hoef je niet zelf mee te brengen. Het lokaal bevindt zich op de eerste verdieping en is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Je kan de workshop wel beneden digitaal volgen. 

Over de workshopgever

Lambertcaljouw

Lambert Caljouw, 58 jaar en woonachtig in Empel werkt als vrijwilliger bij een dierenweide. Daar maken ze al vijf jaar dankbaar gebruik van het digitale kasboek dat hij maakte.

Professioneel werkt hij na een studie IT al heel zijn werkende leven in diverse logistieke bedrijven in binnen en buitenland. In verschillende bedrijven implementeerde hij spreadsheets en traint collega's in het gebruik hiervan. 

Gegevens

Datum: 28 februari 2023
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie


Lucas van Leydenstraat29
5213 BB 's-Hertogenbosch

Organisator

Lambert Caljouw
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan