Een spreadsheet als penningmeester

17 september 2024 's-Hertogenbosch
Pexels Mikhail Nilov 8296983

Een spreadsheet als penningmeester

"Hoe staan we er financieel voor en hoe komt dat?"  Door het bijhouden van de boekhouding in een spreadsheet kan je deze vraag makkelijk beantwoorden! 

Velen van ons moeten een boekhouding voeren en/of een financieel jaarverslag maken. In deze workshop leer je hoe je dit allemaal heel simpel kunt regelen met een spreadsheet. Door iedereen (die je toegang geeft) elke uitgave of inkomst in het spreadsheet te laten noteren, houd je altijd overzicht over de financiën. Op het einde van het jaar kost het je dan ook maar 15 minuten om een financieel jaarverslag tevoorschijn te toveren. 

In het eerste uur zal ik uitleggen hoe spreadsheets werken en welke handige mogelijkheden hierin zitten. Daarna leg ik uit hoe het kasboek-spreadsheet werkt en krijgt iedereen een kopie van een leeg kasboek. Tijdens het laatste half uur kan iedere deelnemer zijn/haar eigen versie maken en ervaren hoe gemakkelijk dit werkt. Tijdens dit laatste deel zal ik rondlopen om iedereen te helpen die er niet uitkomt.

Aan het einde van de workshop heb je een kant- en- klaar kasboek spreadsheet voor jouw stichting / vereniging en heeft de penningmeester vrijwel niks meer te doen.

Voor wie

Vrijwilligers die (mede) verantwoordelijk zijn voor het voeren van een financiële administratie van een stichting of vereniging. Je hoeft géén financiële kennis te hebben, een basiskennis digitale vaardigheden is wel vereist. 

 

Praktische info

We zijn te gast in het leslokaal van Computerhuis den Bosch Oost. Je bent welkom van 19.15 uur, zodat we om 19.30 uur van start kunnen gaan. 

In het leslokaal staan 10 computers die we kunnen gebruiken, dus die hoef je niet zelf mee te brengen. Het lokaal bevindt zich op de eerste verdieping en is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Je kunt de workshop wel digitaal volgen op de begane grond. 

Verder zorgen wij voor pen en papier. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Lambertcaljouw

Lambert Caljouw, 60 jaar en woonachtig in Empel werkt als vrijwilliger bij een dierenweide. Daar maken ze al vijf jaar dankbaar gebruik van het digitale kasboek dat hij maakte.

Professioneel werkt hij na een studie IT al heel zijn werkende leven in diverse logistieke bedrijven in binnen en buitenland. In verschillende bedrijven implementeerde hij spreadsheets en traint collega's in het gebruik hiervan. 

Gegevens

Datum: 17 september 2024
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Computerhuis Oost
Lucas van Leydenstraat29
5213 BB 's-Hertogenbosch

Organisator

Lambert Caljouw
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!