EHBO en levensreddend handelen

14 november 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Roger Brown 5664736

Een ander kunnen helpen begint bij jezelf!

Een ander kunnen helpen begint bij jezelf! Zou het niet mooi zijn als alle Nederlanders een leven kunnen redden? Dat is het doel van het initiatief van Schok & Pomp en de faculteiten Geneeskunde. Door zo veel mogelijk mensen te leren hoe zij een leven kunnen redden, maken we Nederland samen veiliger.

 

Inhoud

Stel je voor.. je loopt op straat en iemand voor je zakt in elkaar. Wat gaat er in je om? Wat ga je doen? Loop je door of ga je helpen? Het antwoord zou moeten zijn "Helpen!". Vandaar de missie van Schok & Pomp: iedereen vanaf 16 jaar leren reanimeren.

Schok & Pomp (www.schokenpomp.nl) is een artsencollectief dat bestaat uit artsen en co-assistenten aan het einde van de opleiding geneeskunde. Schok & Pomp is 5 jaar geleden opgericht door Bernard Leenstra. Als arts op de spoedeisende hulp zag hij teveel mensen uit de ambulance komen die een betere levensverwachting hadden kunnen hebben als ze eerder/op de juiste manier waren gereanimeerd.

Tijdens deze workshop ga je leren welke eerste hulp en levensreddende handelingen je kunt bieden, zodat ook jij in staat bent iemand in nood te helpen. De workshop start met een stukje theorie en daarna vooral veel oefenen! Er is ruimte voor interactie, vragen en het bespreken van situaties uit jouw praktijk.
Het is niet noodzakelijk dat je al een EHBO-training hebt gevolgd. 

Voor wie

Voor iedereen die meer wil weten over EHBO en levensreddend handelen. 

Praktische info

Voor het reanimeren maakt Schok & Pomp gebruik van de QCPR training app (witte variant) Het is prettig als je deze van tevoren download via de appstore op je telefoon.

Kledingadvies: sportkleding is niet nodig maar naaldhakken zijn onhandig. Zorg voor makkelijke kleding waar je ook mee op de grond kunt zitten. 

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop-locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk(er) te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname via de organisatie. 

Opgelet! De locatie van de workshop wordt mogelijk nog aangepast. 

Over de workshopgever

Logo Schok En Pomp (002)

Coassistenten van de faculteit Geneeskunde van UMC Utrecht en Erasmus Universiteit vullen een coschap in met dit initiatief; door anderen levensreddend te leren handelen kunnen we samen indirect meer levens redden.
De coassistenten worden door Schok en Pomp begeleid en opgeleid tot docent voor EHBO-trainingen. Schok & Pomp Medische Trainingen is een collectief van artsen en verpleegkundigen die naast het werk in het ziekenhuis ook medische trainingen verzorgen.

Gegevens

Datum: 14 november 2023
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek