Hoe bereik je jongeren online?

15 oktober 2024 ’s-Hertogenbosch
Expert Meeting Powerup073 Online Werken Met Jongeren

Hoe bereik je jongeren online?

Inhoud

Hoe bereik je jongeren online?
Hoe werkt het informeren en activeren van jongeren via social media?
Hoe vang je online signalen en trends op en zet je deze om in actie(s)?
Hoe verhoudt mentale gezondheid zich ten op zichte van online aanwezigheid?

De online leefwereld en social media als middel voor het bereiken van jongeren zijn actuele thema's die landelijk steeds meer aandacht krijgen. We hebben het over risico's, maar ook over voordelen van online werken met en voor jongeren.

Hoog tijd om met anderen binnen en buiten het sociaal domein uit te wisselen over ervaringen met online werken/ de online leefwereld van jongeren! Tijdens de expertmeeting "Online werken met jongeren" zoeken we samen naar verdieping. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het jongerenwerk PowerUp073 bij de inspirerende School voor de Toekomst in 's-Hertogenbosch.

Het belooft een boeiend programma te worden waar ruimte is voor mooie voorbeelden uit andere steden, kennisuitwisseling en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. 

Onder andere op het programma:

  • Een discussiepanel met experts
  • Workshop Online een-op-een-contact en mentale gezondheid door jongerenwerker Katie Eppenhof van R-newt (Sociaal werker van het jaar 2024)
  • Workshop Methodisch (jongeren)werk in de online wereld door docent-onderzoeker Dejan Todorovic bij het lectoraat Youth Spot van Hogeschool van Amsterdam
  • Workshop TikTok voor dummies door jongerenwerker Lies van Lokven van PowerUp073
  • Workshop Een brug slaan tussen de systeem- en online wereld door jongerenwerker Matheus Sales de Moura van Youth for Christ
  • Workshop Twitch en Discord: Gaming als middel door jongerenwerker Dirk Leijten van Meer Moerdijk

Voor wie?
De expertmeeting is interessant voor iedereen die als beroepskracht of vrijwilliger werkt en meer wil weten over de online leefwereld van jongeren.

Praktische info

Deelname is kosteloos, maar aanmelden verplicht in verband met een beperkt aantal plekken. Meld je aan via: https://lnkd.in/eptXZnpF

Over de workshopgever

Profiel Wit Oranje

Het jongerenwerk PowerUp073 daagt jongeren in 's-Hertogenbosch om het beste uit zichzelf te halen.

Teams met jongerenwerkers, sportwerkers en JPP-jeugdpreventiewerkers zetten zich in voor talentontwikkeling, jongerenparticipatie, positieve gedragsbeïnvloeding en individuele begeleiding in de gebieden Noord, Zuid-Oost, West en Rosmalen-Nuland-Vinkel in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. 

Gegevens

Datum: 15 oktober 2024
Tijd: 13:30 - 18:00 uur
Kosten: € 0,00

Locatie

Koning Willem 1 College
Vlijmenseweg2
5223 GW ’s-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!