Krijg meer inzicht in financiële stress

28 februari 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Photo 7203956

Wat doet stress met je gedrag en je gedrag met stress?

Financiële problemen komen (helaas) niet alleen. 

Bij geldproblemen speelt zich meer af dan alleen het puur financiële stukje. Wanneer mensen lijden onder chronisch (financiële) stress en armoede, doet dit iets met hun brein en gedrag.

Deze workshop biedt kennis en achtergrond over de problematiek, maar ook een stukje handvaten over stress sensitief werken geven aan deelnemers. Wat kun je doen als je het thema in je werk of omgeving tegenkomt? Er is ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. 

De theoretische achtergrond van deze workshop is geïnspireerd op Mobility Mentoring Dit is een brede aanpak uit het sociaal domein om mensen te ondersteunen zelf hun financiële en sociale problemen aan te pakken. Het doel is meer grip te krijgen en de leefsituatie duurzaam te verbeteren. De aanpak combineert inzichten uit de wetenschap vertaald in uitgangspunten voor het coachen, praktische hulpmiddelen en concrete toepassing.

Voor wie

Voor iedereen die gedrag van mensen beter wil begrijpen. Vooral gericht op vrijwilligers die  te maken hebt met mensen die leven in armoede en/of chronische (financiële) stress ervaren.

 

 

 

 

Fotostress

Praktische info

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Ritkuipers

Rita Kuiper is als maatschappelijk werker ruim vier jaar werkzaam bij Farent bij Buurtteam Oost. Ze volgde een aantal jaar geleden de pilot Mobility Mentoring en deed onderzoek naar de werkzaamheden van de interventies die hierin toegepast worden. Rita is heel enthousiast over de manier waarop de methodiek te werk gaat en een nieuwe kijk biedt op het thema.

Ze deelt dit enthousiasme graag met ons!

Gegevens

Datum: 28 februari 2023
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Kosten: € 5,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Organisator

Rita Kuiper
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan