Mijn persbericht in de media

15 november 2023 's-Hertogenbosch
Kranten

Hoe schrijf en plaats je een persbericht?

Kranten op hun retour? Nee hoor: 60% van de Nederlanders leest nog wekelijks een huis-aan-huisblad. Daarnaast zijn lokale nieuwsmedia in opkomst. Wil je een maximaal bereik, meer bekendheid en geloofwaardigheid? Schrijf dan af en toe een persbericht in de vorm van een aantrekkelijk nieuwsverhaal.

Hoe? Dat leer je tijdens de training ‘Mijn persbericht in de media’. Jij gaat naar huis met een persbericht van journalistiek niveau!

Inhoud

Deze avond geeft je zowel theoretische achtergrond als praktische handvaten om direct aan de slag te gaan. Tijdens de workshop ga je op een laagdrempelige en praktische manier zelf aan de slag met een eigen persbericht. 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Wat is nieuws en geschikt voor een persbericht?
  • Hoe schrijf je koppen en intro's?
  • De opbouw van een persbericht volgens het Legostenen-model.
  • Hoe gaan kranten te werk, wat willen ze graag?
  • Praktische tips en tricks.

Op het einde van de avond weet je wat nieuws is (en wat niet!) en heb je geleerd een eigen persbericht  op een journalistieke manier op te bouwen. 

Deelnemers krijgen inzicht in hoe het er bij kranten aan toe gaat en wat nodig is om een persbericht te maken dat grote kans heeft om integraal geplaatst te worden. 

 

Voor wie

Deze workshop is gericht op vrijwilligers en bestuursleden die zich bezighouden met PR & Communicatie. 

Praktische info

Let op! Voor deelname aan deze workshop dien je te beschikken over een eigen laptop, die aangesloten kan worden op het wifi-netwerk van de locatie. Beschik je niet over een laptop? Laat dit na je aanmelding even weten via een mail naar info@galant.nl. We kijken dan samen naar een oplossing.

Na je aanmelding ontvang je nog een extra mail met een aantal vragen (o.a. over de organisatie waar je werkt). Met deze informatie zal workshopleider André zorgen voor advies op maat tijdens de workshop.

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop-locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Andre Van Der Vlerk

André van der Vlerk was jarenlang in loondienst werkzaam in de journalistiek. Sinds 2012 helpt hij met zijn bedrijf Flairk bedrijven, onderwijs, zorg & welzijn en gemeenten met echte, mooie en authentieke content. Behalve persberichten zijn dit ook blogs, ervaringsverhalen, interviews etc.

''Ik speur graag jouw organisatie af op zoek naar prachtverhalen. Ik zoek ze op, stof ze af, poets ze op en laat ze blinken op jouw website en social media. Ik breng jouw bedrijfsverhaal tot leven.''

Gegevens

Datum: 15 november 2023
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: € 10,00

Locatie

Farent hoofdkantoor
Rogier van der Weydenstraat 2
5213 CA 's-Hertogenbosch

Organisator

André van der Vlerk
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek