Ontdek de eendenkooi

26 maart 2023 's-Hertogenbosch
Eendekooi

Ga je mee naar buiten?

Wist je dat den Bosch een eendenkooi heeft? Kooiker Rut Stokman wacht ons op aan het Burgemeester van Zwietenpad en neemt ons mee naar de Eendenkooi. Hij is er al 20 jaar actief als kooiker en natuurliefhebber en weet dus in overvloed te vertellen over het reilen en zeilen van een van de eendenkooi met al de fauna en flora in dit prachtig stukje natuur. Wist je trouwens dat er ook bevers wonen?


Sinds 2001 beheert de Stichting Eendenkooi Maaspoort de Eendenkooi die sinds 1672 op deze plek aanwezig is. Rut is officieel kooiker, en zijn 22 jaar ervaring zorgt voor een unieke gelegenheid om meer over deze bijzondere activiteit te weten te komen.

Voor wie

Voor iedereen die graag buiten is en nieuwsgierig is naar de eendenkooi, het beroep van kooiker en de flora en fauna van het gebied.

 

Praktische info

Trek goed buitenschoeisel aan en kleed je naar de weersomstandigheden. Deze activiteit vindt enkel buiten plaats. Er is geen WC aanwezig. (Er zijn wel genoeg bomen en struiken om je even achter te verschuilen bij hoge nood.) 

De ingang van de eendenkooi Maaspoort ligt aan het Burgemeester van Zwietenpad in de wijk Maaspoort van ‘s-Hertogenbosch.

Auto’s parkeren bij het scoutinggebouw aan de Hazenburgstede in ’s-Hertogenbosch.
Daarna nog 500 meter lopen. Op de hoek van de eendenkooi ligt een draaibare brug.
Hier is de ingang van de eendenkooi. Fietsen kunnen meegenomen worden over de brug en na 30 meter in de kooi gestald worden.

 

 

Over de workshopgever

Logo Eendenkooi

Rut Stokman was jarenlang actief in het bestuur van Stichting Eendenkooi Maaspoort. Hij is een natuurliefhebber in hart en nieren en kent deze plek als geen ander. 

Gegevens

Datum: 26 maart 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Kosten: € 5,00

Locatie


Burgemeester van Swietenpark
's-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan