Reanimatie & AED

28 september 2024 's-Hertogenbosch
AED Defibrillator Pads

Reanimatie & AED cursus

Onder begeleiding van een Rode Kruis instructeur ga je in praktijk oefenen. Er worden noodsituaties nagebootst waarbij je verschillende technieken leert als borstcompressies en beademing. Je oefent ook met een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Inhoud 
Je leert hoe je iemand in veiligheid brengt, hoe je de situatie beoordeelt, welke hulpdiensten je moet alarmeren en hoe je EHBO verleent bij:

✓ hartstilstand: reanimatie en gebruik AED
✓ bewusteloosheid met ademhaling
✓ bewusteloosheid zonder ademhaling
✓ verslikking (luchtwegbelemmering)

Voor wie
Voor iedereen die levensreddend wil leren handelen.

 

Praktische info

Kledingadvies: zorg voor makkelijke kleding waar je ook mee op de grond kunt zitten.

Als je de cursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het Europees erkende Rode Kruis reanimatiecertificaat (2 jaar geldig). En het Cursusboek EHBO als naslagwerk.

De workshop-locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk(er) te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Roodkruis

Het Rode Kruis is er voor je, waar en waarom dan ook. Met het grootste vrijwilligersnetwerk ter wereld helpen ze mensen in nood. De tak Educatie zorgt voor EHBO-opleidingen en vergroot zo de kennis en vaardigheden in het verlenen van eerste hulp bij reanimatie. 

Gegevens

Datum: 28 september 2024
Tijd: 13:30 - 17:30 uur
Kosten: € 10,00

Locatie

Het Rode Kruis
Oude Dieze12
5211 KV 's-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!