Mijn communicatie met ChatGPT

30 oktober 2023
Pexels Shantanu Kumar 16564261

Met AI is schrijven een fluitje van een cent. Voorwaarde is wel dat je ChatGPT de juiste input geeft. En daarna je tekst hier en daar bijschaaft. ChatGPT maakt het jou als vrijwilliger ook makkelijker: je wint zeeën aan tijd!

 

Inhoud

In deze workshop leer je werken met ChatGPT, laten we ChatGPT verschillende soorten content genereren en wordt je hopelijk ook enthousiast om ChatGPT te gaan gebruiken. Je krijgt inzicht in de beperkingen van ChatGPT en in mogelijk andere toepassingsvormen die tijdens de training weliswaar niet aan bod komen, maar die je in je eigen tijd verder kunt ontdekken.

Tijdens de workshop komt 'prompt engineering" aan bod, m.a.w.: hoe geef ik ChatGPT zulke scherpe opdrachten dat de output optimaal is?

Tijdens de workshop is ook ruimte voor discussie: hoe ethisch is het gebruik van ChatGPT?

Daarnaast voorzien we in een kort overzicht van AI-tools die momenteel in de mode zijn. Welk programma we dan gaan gebruiken, laten we nog even onder voorbehoud vanwege de razendsnelle ontwikkelingen in AI.

De training is vooral praktisch en laagdrempelig van aard. Deelnemers ontdekken ChatGPT aan de hand van voorbeelden en instructies van de trainer, maar gaan daarna vooral zelf ermee aan de slag.

Ga je mee op ontdekkingstocht? 

 

Voor wie

De cursus is bedoeld voor vrijwilligers die regelmatig een "stukje" schrijven en/of verantwoordelijk zijn voor de communicatie van hun stichting of vereniging. Denk aan: wervende teksten, persberichten, nieuwsartikelen, blogs, e-mails.

Let op! Dit is geen startcursus met ChatGTP. We gaan ervan uit dat je bekend bent met de werking ervan en weet hoe het programma in de basis gebruikt wordt. Heb je nog geen ervaring, dan is het aan te raden om voor je deelname alvast even aan de slag te gaan met een AI programma. 

 

 

Praktische info

Let op! Voor deelname aan deze workshop dien je te beschikken over een eigen laptop, die aangesloten kan worden op het wifi-netwerk van de locatie. Beschik je niet over een laptop? Laat dit na je aanmelding even weten via een mail naar info@galant.nl. We kijken dan samen naar een oplossing.

Na je aanmelding ontvang je nog een extra mail met een aantal vragen (o.a. over de organisatie waar je werkt). Met deze informatie zal workshopleider André zorgen voor advies op maat tijdens de workshop.

Wij zorgen voor pen en papier. De workshop-locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je ondersteuning nodig om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

Over de workshopgever

Andre Van Der Vlerk

André van der Vlerk was jarenlang in loondienst werkzaam in de journalistiek. Sinds 2012 helpt hij met zijn bedrijf Flairk bedrijven, onderwijs, zorg en welzijn, en gemeenten met echte/mooie/authentieke content. Behalve persberichten zijn dit ook blogs, ervaringsverhalen, interviews, etc.

''Ik speur graag jouw organisatie af op zoek naar prachtverhalen. Ik zoek ze op, stof ze af, poets ze op en laat ze blinken op jouw website en social media. Ik breng jouw bedrijfsverhaal tot leven.''

Gegevens

Datum: 30 oktober 2023
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: € 10,00

LocatieOrganisator

André van der Vlerk
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Ruim veertigduizend inwoners van ’s-Hertogenbosch doen vrijwilligerswerk: dat levert heel wat mooie verhalen op. Om die te verzamelen, zwerven er vijftig Goeie Vriendenboekjes van Galant rond in de gemeente. De Goeie Vriendenboekjes worden door vrijwilligers aan elkaar doorgegeven en zullen opduiken bij stichtingen, verenigingen en ontmoetingsplekken. Lees meer Galant Goeie Vriendenboek