Sociale Veiligheid en integriteit (deel 2)

14 december 2023 's-Hertogenbosch
Pexels Sierra Koder 10264752

Sociale Veiligheid

Hoe zorg je als vereniging of vrijwilligersorganisatie voor een zo veilig mogelijk werkklimaat? Wat moet en wat wil je regelen? Hoe ga je om met grensoverschrijdend of ongewenst gedrag? Kent je organisatie eigenlijk een sociaal beleid? 

 

Inhoud

Sociale veiligheid gaat over het bevorderen van sociaal gedrag in de organisatie en het tegengaan van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag.

Voorbeelden zijn: pesten, agressie, geweld, discriminatie, seksuele intimidatie, etc.

Elke organisatie heeft de verantwoordelijkheid om een sociaal veilig werkklimaat voor de medewerkers/vrijwilligers te bevorderen.

Daarvoor is het nodig een beleid sociale veiligheid en integriteit op te stellen.

Sesam biedt door middel van twee trainingsavonden een mooie manier om dit onderwerp aan de slag te gaan. Deze training is zowel zinvol voor organisaties die al een beleid hebben maar dit willen verbeteren of verder willen implementeren. Maar zeker ook voor organisaties die nog met dit onderwerp moeten starten. 

Resultaat: na het volgen van deze twee workshops heeft u een eigen doordacht sociaal beleid op papier. U krijgt tools aangereikt hoe u het beleid in uw club en organisatie levendig kunt houden.

Let op 

Per organisatie is het nodig dat twee personen zich inschrijven. Bij voorkeur een bestuurslid en een actief lid, kan een vertrouwenspersoon zijn of iemand die het wil worden.

Praktische info

Deze training bestaat uit 2 avonden die jullie allebei dient te volgen. Je hebt je aangemeld via de aanmeldknop van de eerste avond. Tussendoor gaan jullie aan de slag binnen je organisatie. Per organisatie vragen we twee deelnemers, zo kunnen we de inhoud en impact van de training beter waarborgen. 

We zorgen voor pen en papier. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je andere behoeften om de workshop voor jou toegankelijk te maken, dan horen we dat graag via info@galant.nl.

 

Bij aanmelding geef je een naam op, we nemen contact met je op om de tweede persoon na te vragen. 

Over de workshopgever

Seam3
Deze training wordt verzorgd door José van Dijk en collega Annet Schreurs, beiden adviseurs bij SESAM.
Sesam staat vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen met professioneel advies terzijde. Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking, je betaalt alleen een bescheiden dagdeelbijdrage en onkostenvergoeding.
Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. Je vindt ons in elke provincie!

Gegevens

Datum: 14 december 2023
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 0,00

Locatie

De Stolp
Rijnstraat 497
5215 EJ 's-Hertogenbosch
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!