Verzekering en aansprakelijkheid

Tuin

Vrijwilligers verzekerd

Vrijwilligers die wonen, of actief zijn via een stichting of vereniging, in de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn verzekerd via de VNG Vrijwilligerspolis. Als organisatie hoef je voor deze verzekering niets te regelen; ook vrijwilligers die zonder vrijwilligersovereenkomst werken vallen onder de Vrijwilligerspolis.

Deze collectieve vrijwilligersverzekering werkt als vangnet. Wordt schade, opgelopen of veroorzaakt tijdens het vrijwilligerswerk, niet gedekt door de verzekering van de vrijwilliger of organisatie? Dan kun je een beroep doen op de VNG Vrijwilligerspolis.

Schade melden kan via het schadeformulier: dit kun je onderaan deze pagina downloaden. 

Precies weten wie en wat wel en niet is verzekerd? Onderaan deze pagina vind je ook de brochure en de polisvoorwaarden van de VNG Vrijwilligerspolis.

Wie zijn niet verzekerd?
• Vrijwillige brandweer en vrijwillige politie. Voor deze groepen gelden speciale regelingen.
• Vereniging van Eigenaren (VvE). Een VvE zet zich in voor eigenaren van bijvoorbeeld een appartementencomplex. Hier gaat het om een privébelang, geen maatschappelijk belang.

 

 

Aansprakelijkheid organisatie

De VNG Vrijwilligerspolis verzekert ook stichtingen en verenigingen, voor risico’s die direct verband houden met de organisatie en het bestuurswerk:

  • Aansprakelijkheid van de rechtspersoon
  • Bestuurdersaansprakelijkheid (uitsluitend voor vrijwillige bestuursleden)
  • Rechtsbijstand

Let op: niet alle risico’s zijn verzekerd met de VNG Vrijwilligerspolis. Zoals de aansprakelijkheid voor het gebouw of werkgeversaansprakelijkheid. Voor deze risico’s kun je als organisatie een aparte verzekering afsluiten.

Denk aan:

  • een dakpan die van een gebouw valt, bovenop het hoofd van een bezoeker
  • het oplopen of veroorzaken van schade of letsel door personeel in loondienst van de organisatie
  • aansprakelijkheid rondom evenementen; hiervoor sluit je een aparte evenementenverzekering af.

 

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!