Vrijwilligersverzekering

Klusje Doen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens je vrijwilligerswerk kun je schade of letsel oplopen. Of misschien veroorzaak jij als vrijwilliger per ongeluk schade of letsel bij een ander.

Als dit gebeurt, neem je altijd eerst contact op met je eigen verzekering (WA- en/of ziektekostenverzekering). Bespreek ook met de organisatie waar je werkt, waar zij voor verzekerd zijn.

Gemeentelijke vrijwilligersverzekering

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een collectieve vrijwilligersverzekering, die werkt als vangnet. Wordt schade, die je oploopt of veroorzaakt tijdens je vrijwilligerswerk, niet gedekt door je eigen verzekering of die van de organisatie?

Dan kun je een beroep doen op de gemeentelijke aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers. Vul samen met je contactpersoon van de organisatie het schadeformulier in en stuur dit op naar de gemeente.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Af en toe helpen, wanneer het in jouw agenda past? Via onze flex-ploeg Blik Vrijwilligers kun je iets goeds te doen voor een lokale organisatie die even extra handjes nodig heeft. Bij voorbeeld bij onderhoudsklussen of grote activiteiten. Je krijgt een appje van Galant als een organisatie hulp nodig heeft en bepaalt zelf of je zin en tijd hebt om mee te werken. Je helpt steeds één dagdeel of één dag met afgebakende tijden. Dat kan ook op zaterdag of zondag zijn, of een avond. Meld je aan