Vrijwilligersverzekering

Klusje Doen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens je vrijwilligerswerk kun je schade of letsel oplopen. Of misschien veroorzaak jij als vrijwilliger per ongeluk schade of letsel bij een ander.

Als dit gebeurt, neem je altijd eerst contact op met je eigen verzekering (WA- en/of ziektekostenverzekering). Bespreek ook met de organisatie waar je werkt, waar zij voor verzekerd zijn.

Gemeentelijke vrijwilligersverzekering

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een collectieve vrijwilligersverzekering, die werkt als vangnet. Wordt schade, die je oploopt of veroorzaakt tijdens je vrijwilligerswerk, niet gedekt door je eigen verzekering of die van de organisatie?

Dan kun je een beroep doen op de gemeentelijke aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers. Vul samen met je contactpersoon van de organisatie het schadeformulier in en stuur dit op naar de gemeente.

Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!