Drukbezocht leer-event 'Gastvrijheid is een Kunst!'

Ikwij 04
Workshop Studio Stoofpot

Natuurlijk zegt iedere organisatie: ‘Bij ons is iedereen welkom!’. Wij geloven ook dat dat zo is. Maar voelt het voor iedereen zo?

Om die vraag draaide het op donderdag 11 april tijdens het leer-event 'Gastvrijheid is een kunst'. Ruim 140 deelnemers van allerlei organisaties gingen samen de uitdaging aan, om nog gastvrijer te worden voor nieuwe vrijwilligers, leden en bezoekers. 

Kritisch kijken naar je eigen club kan lastig zijn, maar de deelnemers gingen er helemaal voor. De sfeer was positief en inspirerend, mede dankzij de workshopleiders en sprekers Marianne van der Sloot (wethouder Sociale structuur) en Eveline Druncks. Er zijn weer veel mooie nieuwe verbindingen tot stand gekomen. 

Het leer-event 'Gastvrijheid is een kunst!' werd georganiseerd door Galant, 'S-PORT en Huis73 Amateurkunst, i.s.m. de gemeente 's-Hertogenbosch. Het Koning Willem 1 College zorgde voor een gastvrij welkom. 

Ikwij 16

Stof tot nadenken

De deelnemers gingen boordevol advies, tips en inspiratie naar huis. 

Start2Create stimuleerde de creativiteit van anders denken met hun workshop 'Een onvergetelijk welkom'. Samen kwamen deelnemers tot nieuwe inzichten en ideeën om bezoekers, leden en vrijwilligers aan hun organisatie te binden én vast te houden. Een deelnemer: "Aan het eind van de workshop waren we allemaal onder de indruk van wat we samen geproduceerd hadden. Ik ging naar huis met veel inspiratie." 

Bekijk hier de resultaten van workshops 1 & 2, workshop 3 en workshop 4.

Studio Stoofpot ging in 2 workshops in op de thema's Inclusie en Toegankelijkheid. Workshopleiders Lisa, Randy en Eline brachten met humor veel kennis en ervaring over. "Een echte eye-opener!", hoorden we terug van meerdere deelnemers.

Bekijk hier de presentaties 'De inclusieve organisatie' en 'De toegankelijke organisatie'. 

Theatermakers Tet van der Donk en Mieke Klomp spiegelden hun publiek situaties voor, waarin het nogal schuurde op het vlak van gastvrijheid. De zaal mocht ingrijpen om de situatie anders aan te pakken en dat leverde mooie gesprekken op.

Maybe Boozegeoisie en Fang Mij van de Academie voor Beeldvorming gingen op creatieve wijze in gesprek met deelnemers over 'je thuis voelen'. Verrassend hoe verschillend dat van mens tot mens is en wat je leert als je je in de ander verplaatst. 

Ikwij 15

Meer leren en samenwerken

Ook na 11 april stoppen we niet met inspireren, samenwerken en verbinden!

Wil jouw organisatie meer samenwerken met jongeren? Kom dan op 23 mei naar de gratis presentatie over het puberbrein door dr. Aletta Smits.

'Doelgericht leden werven' is een gratis training van Huis73 voor amateurkunstorganisaties. Schrijf je in voor deelname op 15 mei, 29 mei en 12 juni. 

De adviseurs van Galant, 'S-PORT Verenigingsondersteuning en Huis73 Amateurkunst staan voor je klaar, om te helpen jouw organisatie nog gastvrijer te maken. 

Ik wil een afspraak
Altijd op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden
Wist je dat onze Galant vacaturebank is uitgebreid met groepsklussen en vrijwilligerswerk voor jongeren? Nieuw in de vacaturebank Galant: klussen voor jongeren en groepen!