Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Nieuws over vrijwilligerswerk

Avans studenten bouwen websites

Kan jouw organisatie een (nieuwe) website gebruiken? Tweedejaars studenten van de Avans opleiding Informatica gaan van januari tot en met juni 2020 aan de slag voor zes maatschappelijke organisaties.

Onder begeleiding van hun docenten gaan de studententeams kosteloos een volledig op maat gemaakte website bouwen. De Avans Hogeschool is op zoek naar zes non-profit organisaties die behoefte hebben aan een (nieuwe) website en die hiervoor zelf zo’n 30 uur willen investeren.

Om veel kennis in de praktijk te brengen, is de opleiding Informatica op zoek naar opdrachten voor websites met uitgebreide functionaliteiten. Denk daarbij aan het versturen van nieuwsbrieven, planningstools voor vrijwilligers, plaatsen van nieuwsberichten en reacties etc. Een standaard website met daarop alleen informatie over de organisatie komt daarom helaas niet in aanmerking voor de opdracht.

Tekst loopt door onder foto

Vier teams van 6-8 studenten werken gedurende 20 weken gemiddeld een dag per week aan de website. Na 20 weken maak je een keuze uit één van de vier opgeleverde websites en wordt deze aan je organisatie overgedragen. De studenten spannen zich in voor een goed product, echter omdat het om een schoolomgeving gaat kan Avans geen garanties geven voor een perfect eindresultaat.

Van de organisatie word verwacht dat je ongeveer 30 uur investeert gedurende 20 weken. Tijdens een korte introductiesessie vertel je iets over je organisatie en de wensen voor de website. Vervolgens kom je elke drie weken een halve dag naar de Avans Hogeschool om de voortgang te bekijken en feedback te geven. Tussentijds beantwoord je soms ook vragen van studenten.

Belangstelling voor een website of meer informatie? Neem dan contact op met Luc Claessens (lj.claessens@avans.nl) of Erik Melsbach (hj.melsbach@avans.nl) van Avans Hogeschool.