Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Open Venster Nuland wint Nationale Vrijwilligersprijs!

Ziekenactie Het Open Venster uit Nuland is winnaar van de Publieksprijs 2020. Op donderdag 16 april werden de prijzen digitaal uitgereikt door o.a. minister Hugo de Jonge. Bosschenaar Marco Nunen won een Passieprijs.

Publieksprijs 2020
Het Open Venster kreeg de meeste stemmen van het publiek en daarmee de prijs van € 2.500,-. Deze organisatie heeft al 48 jaar aandacht voor de zieken in het dorp. Naast de ziekenbezoeken organiseert Het Open Venster uitstapjes en ontspanningsmiddagen of -avonden. Ook wordt er ieder 2 jaar een volledig verzorgde en aangepaste vakantieweek georganiseerd en ontvangen dorpsgenoten die extra aandacht kunnen gebruiken attenties met Pasen, de Nationale Ziekendag en Kerstmis.
Om dit allemaal te verwezenlijken is het Open Venster afhankelijk van giften. Daarom organiseert zij ieder jaar twee rommelmarkten, waarbij naast de 12 vrijwilligers van Het Open Venster ruim 70 andere vrijwilligers hun steentje bijdragen. Tevens wordt er jaarlijks een collecte gehouden.

Vriendenloterij Passieprijs 2020
Marco Nunen uit ’s-Hertogenbosch is één van de winnaars van de Passieprijs: een speciale prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Marco is o.a. actief bij stichting Veads, geeft zwemles en zet zich op allerlei manieren in voor anderen. Zijn collega’s zijn dol op hem, omdat hij betrouwbaar is en iedereen kan opbeuren: “Hij plukt de dag en doet dit vol overgave”.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden