Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

Burendag

Op 22 & 23 september 2018 vierden we Burendag. In de gemeente ’s-Hertogenbosch vond een recordaantal van 86 activiteiten plaats. Voor het eerst deden in alle wijken en dorpen van de gemeente straten of buurten mee.

Het is de dertiende keer dat Burendag in Nederland werd georganiseerd. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun omgeving.

 

Op Orthen was het, net als andere jaren, een gezellige en drukke boel. Mensen genoten van een hapje en drankje, kinderen speelden en schilderden naar hartenlust. Om 15.00 uur vielen de eerste regendruppels uit de lucht.
In de tuin van Dagcentrum Eygenweg van Cello was het ook een gezellige bedoening. Nadat de regendruppels op kwamen zetten zocht iedereen een droog plekje op onder de parasols en tentzeilen. Vergelijkbare situaties waren aan de hand bij de straatspeeldag in Hintham, de evenementen in het Rompert Park, de sportactiviteiten op Sportpark Noord in Hambaken, de opening van CPO Bewust Wonen en Werken Boschveld, Heemfair in Maaspoort, het Moeshofje in Kruiskamp en bij De Soete Moeder en Bietje bij Bietje in de Muntel.

 

De regen mocht de pret bij de ochtend en middag activiteiten niet drukken. Maar de avond en zondag activiteiten vielen zo’n beetje in het water als ze niet onder een tentzeil, in een zaal of huis terecht konden…. We hopen voor volgend jaar op een zonnige Burendag op 28 en 29 september 2019.

Klik hier voor de sfeerimpressie van Burendag 2018 in ’s-Hertogenbosch e.o. op Twitter.