Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

NLdoet 13 & 14 maart 2020

In het weekend van 13 en 14 maart hoef je je niet te vervelen. Er zijn 77 NLdoet activiteiten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught, met leuke variatie. Zo krijgen cavia’s in Maliskamp een heus hotel en kun je stadsgenoten leren kennen tijdens een speeddate.

Wil je vrijwilligerswerk een keertje uitproberen of heb je geen tijd voor een vaste klus? Tijdens de grootste vrijwilligerscampagne van Nederland kun je in een paar uurtjes al veel betekenen. Maak er een gezellig uitje van met je familie, vrienden of collega’s!

Er valt genoeg te kiezen via www.nldoet.nl. Zo gaat de bezem door speeltuinen ’t Kwekkeltje en ’t Lijsterbesje voor het komend speelseizoen. Er is werk aan de winkel in diverse natuurgebieden en kinderboerderijen. Bij dierenpark Maliskamp kun je mee bouwen aan een caviahotel in de knaagdierenren. In Nuland wordt gewerkt aan ontmoetingsplek de Kloostertuin.

Ben je handig met naald en draad, dan kun je meewerken aan textiele kunstwerken bij atelier Kleurraak of nieuwe mantels maken voor de Wachters van het Bewaarde Land.

Bij Katrien, COC en Quiet Community organiseren een speeddate waar je stadsgenoten kunt leren kennen, onder het genot van een hapje en een drankje. En woonzorgcentrum de Taling kan helpende handen gebruiken bij een klassiek concert voor bewoners.
Al deze klussen en meer zijn te vinden via de website van NLdoet. Hoe sneller je je inschrijft, hoe meer keuze!

In 2019 deden veel bedrijven en clubs mee met NLdoet: o.a. Huijbregts Notarissen en Adviseurs, studentenvereniging Gremio Unio, Rotaryclubs ‘s-Hertogenbosch Oost en West, Koning Willem 1 College, HAS Hogeschool en popkoor Tune zetten zich in. Wethouder Ufuk Kâhya (portefeuillehouder vrijwilligerswerk) hielp op zaterdag mee in de huiskamer Bij Katrien. Zo’n 650 mensen meldden zich aan via de website van NLdoet. Daarnaast waren bij veel organisaties ook de “eigen” vrijwilligers aan het werk.