Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

NLdoet 13 & 14 maart 2020

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 wordt de landelijke vrijwilligerscampagne NLdoet weer gehouden. Voor je activiteit of klus kun je vanaf november 2019 een financiële bijdrage aanvragen.

NLdoet biedt je de mogelijkheid om iets extra’s te doen voor je doelgroep, een accommodatie op te knappen of een buurt groener te maken. En niet te vergeten: kennis te maken met (nieuwe) vrijwilligers! In ‘s-Hertogenbosch e.o. waren vorig jaar honderden vrijwilligers actief bij 64 activiteiten.

Voor je activiteit of klus kun je vanaf november 2019 een financiële bijdrage aanvragen. Door de groeiende populariteit van NL Doet is het van belang je activiteit op tijd aan te melden, als je een bijdrage wil aanvragen. Op = op!
Op www.nldoet.nl kun je vanaf november alle informatie vinden – bijvoorbeeld de spelregels voor het aanvragen van de financiële bijdrage – en klussen/activiteiten aanmelden.

Wil je zelf geen klus of activiteit organiseren dan is NLdoet ook een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met een andere club. Vanaf november 2019 kun je je aanmelden voor een klus bij jou in de buurt via de website van NLdoet.

In 2019 deden ook weer veel bedrijven en clubs mee met NLdoet: o.a. Huijbregts Notarissen en Adviseurs, studentenvereniging Gremio Unio, Rotaryclubs ‘s-Hertogenbosch Oost en West, Koning Willem 1 College, HAS Hogeschool en popkoor Tune zetten zich in. Wethouder Ufuk Kâhya (portefeuillehouder vrijwilligerswerk) hielp op zaterdag mee in de huiskamer Bij Katrien. Zo’n 650 mensen meldden zich aan via de website van NLdoet. Daarnaast waren bij veel organisaties ook de “eigen” vrijwilligers aan het werk.