Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

NLdoet 15 & 16 maart 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 werd NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, voor de 15e keer gehouden. Honderden vrijwilligers in ‘s-Hertogenbosch en Vught waren actief bij 64 activiteiten.
Bij 51 organisaties stonden deuren en poorten wagenwijd open. Er was een ruime keuze aan klussen en activiteiten. Speeltuinen, dierenparken en natuurgebieden werden opgeknapt. Bewoners van zorginstellingen werden verwend. Buurtcentra kregen een frisse lik verf of een schoonmaakbeurt. Hoewel de voorspellingen niet rooskleurig waren, bleef het het grootste gedeelte van de vrijdag en zaterdag droog, erg fijn voor de klussers die buiten aan de slag waren!

Ook dit jaar deden bedrijven en clubs mee met NLdoet: o.a. Huijbregts Notarissen en Adviseurs, studentenvereniging Gremio Unio, Rotaryclubs ‘s-Hertogenbosch Oost en West, Koning Willem 1 College, HAS Hogeschool en popkoor Tune zetten zich in. Wethouder Ufuk Kâhya (portefeuillehouder vrijwilligerswerk) hielp op zaterdag mee in de huiskamer Bij Katrien. Zo’n 650 mensen meldden zich aan via de website van NLdoet. Daarnaast waren bij veel organisaties ook de “eigen” vrijwilligers aan het werk.