Coronahulp in de gemeente 's-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie
 

Vrijwilligerswerk: een inspirerende (vrije)tijdsbesteding!

NLdoet & corona virus

Het Oranje Fonds heeft n.a.v. de (nieuwe) maatregelen die voor Brabant gelden op dinsdag 10 maart het advies gegeven NLdoet activiteiten te annuleren of verzetten.


De activiteiten van NLdoet op 13 en 14 maart zijn tijdens de persconferentie van de veiligheidsregio’s niet verboden. Zij zijn kleinschalig en vinden veelal buiten plaats. Het Oranje Fonds raadt echter aan om de NLdoet activiteiten in Noord-Brabant af te gelasten:
“Voor activiteiten in de provincie Noord-Brabant gelden inmiddels strengere adviezen van het RIVM. We sluiten ons aan bij het advies van het RIVM en de drie Noord-Brabantse veiligheidsregio’s voor inwoners van Noord-Brabant: blijf indien mogelijk thuis, en zeker bij verkoudheid, hoesten of koorts. Wij vragen aan klusorganisaties en vrijwilligers in de provincie Noord-Brabant om zelf hierin hun verantwoordelijkheid te nemen en hun NLdoet deelname te annuleren of te verzetten.”

Galant sluit zich bij dit advies aan: wij raden je aan je activiteit(en) naar een latere datum te verplaatsen.

De NLdoet activiteit annuleren doe je via je ‘Mijn Oranje Fonds account.‘ Dan verdwijnt de activiteit van de NLdoet website. Kies bij het annuleren van de activiteit als reden voor ‘verzetten’. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging, met daarin ook verdere uitleg over wat je kunt/mag doen met de ontvangen financiële bijdrage. Als de verzette activiteiten voor juni worden uitgevoerd dan zal er vanuit het Oranje Fonds geen financiële verrekening volgen.

Breng natuurlijk ook de vrijwilligers en bedrijven die zich hebben aangemeld op de hoogte van de afgelasting! Dan voorkom je dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart en is de kans groter dat ze je op een later tijdstip alsnog een handje willen helpen. Ga voor het afmelden van je klus en/of meer informatie naar de website van NLdoet.

Het spijt ons dat we tot het afgelasten hebben moeten besluiten, maar qua gezondheid kun je beter voorkomen dan genezen.
In ’s-Hertogenbosch en Vught waren 80 activiteiten georganiseerd door 65 organisaties. De organisaties zochten 1321 vrijwilligers. Tot gisteren hadden zich bijna 1.000 vrijwilligers aangemeld. Samen met de eigen vrijwilligers zouden meer dan 1.300 mensen actief zijn geweest tijden NLdoet 2020. We hopen dat alle klussen en activiteiten op een later tijdstip toch uitgevoerd zullen worden!