Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Mattie DanielsABC Leer Mee

"Mensen onze taal leren is mooi!"

Bij ABC Leer mee geeft Mattie taallessen aan wie dat maar wil, om zo het taalniveau op een hoger plan te brengen. Dat zijn vaak mensen die naar Nederland zijn gekomen voor werk, of met hun partner. Een enkele keer een vluchteling die in Nederland een nieuw leven start. Of EU-burgers die over de grens zijn gaan werken. De lessen starten op nul en worden langzaam opgebouwd.

Mattie was leraar basisonderwijs en het bloed kruipt… "Mensen iets leren is heel mooi. Als je ziet dat je met niets begint en er ontstaat toch wat…. Dat is heel mooi. Wat mij motiveert om dit vrijwilligerswerk te doen is de motiverende omgeving en natuurlijk de gemotiveerde mensen. Op woensdagochtend zit de Bieb vol met deelnemers (zoals we de studenten noemen) en hun begeleiders en wordt er overal op eigen niveau gewerkt.

Waar eerst mensen als muurbloempjes aan de kant blijven, merk je na verloop van tijd dat ze een gesprekje durven aangaan tijdens het gezamenlijk koffiedrinken. Dat zijn dingen die je blij maken. Daarom doe ik dit werk. Zo kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van anderen. Daar geniet ik van."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden