Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Meldpunt lokale organisaties

Reddingsboei

In de knel door corona?

Heeft de coronacrisis gevolgen voor jouw stichting of vereniging? Geef je vragen en problemen door via het meldpunt voor organisaties, want samen staan we sterker.

De maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben impact op ons dagelijks leven en dus ook op stichtingen en verenigingen. Vrijwilligers moeten hun werk misschien op een andere manier uitvoeren. En hoe zorg je dat je je leden, klanten en deelnemers veilig kunt ontvangen? 

Meldpunt
Bij het meldpunt kun je knelpunten en problemen waar je mee te maken krijgt doorgeven. Deel je vragen en zorgen met ons: samen staan we sterker en kunnen we zoeken naar gezamenlijke oplossingen! Het meldpunt is te bereiken via mail: meldpunt@galant.nl of telefoonnummer 073 6156250 (ma t/m do).

Informatie

Actuele coronamaatregelen en richtlijnen voor organisaties.

Kom je in aanmerking voor financiële steun? Bekijk het overzicht steunmaatregelen voor organisaties.

Mail het meldpunt
Onderzoek 3

Onderzoek

Onderzoek
Naast het meldpunt onderzoeken we ook welke effecten de coronacrisis heeft op verschillende sectoren waarin vrijwilligers werken. Door middel van vragenlijsten gaan we na in welke mate het lokale gemeenschapsleven verandert, onder invloed van de maatregelen om het virus in te dammen. In september 2021 voeren we de 4e en laatste ronde van het onderzoek uit.

Bekijk hier de infographic en resultaten uit onderzoeksronde 1 (mei 2020) en de infographic en resultaten uit onderzoekronde 2 (september 2020).

In maart 2021 voerden we onderzoekronde 3 uit. Bekijk hier de resultaten. 

Bekijk hieronder de analyses van de verschillende sectoren n.a.v. onderzoekronde 3:

Analyse algemeen

Sector Belangenbehartiging

Sector Buurt en wijk

Sector Kerk en levensbeschouwing

Sector Kunst en cultuur

Sector Natuur en milieu

Sector Onderwijs

Sector Recreatie

Sector Sociaal maatschappelijk

Sector Sport

Sector Zorg

In het meldpunt en onderzoek werken Galant Vrijwilligersnetwerk, de Erasmus Universiteit, de afdeling S-PORT van de gemeente, Huis73 Amateurkunst, Mooi zo Goed Zo en de stichting Lokale Goededoelengids samen. Juist in deze tijden zien we hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor onze samenleving. De energie van ruim 44.000 vrijwilligers en meer dan 1200 organisaties is van onschatbare waarde voor onze gemeente!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden