Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Meldpunt lokale organisaties

Reddingsboei

In de knel door corona?

Heeft corona gevolgen voor jouw stichting of vereniging? Geef je vragen en problemen door via het meldpunt voor organisaties, want samen staan we sterker.
Bij het meldpunt kun je knelpunten en problemen waar je mee te maken krijgt doorgeven. Deel je vragen en zorgen met ons, dan kunnen we zoeken naar gezamenlijke oplossingen. Het meldpunt is te bereiken via mail: meldpunt@galant.nl of telefoonnummer 073 6156250 (ma t/m do).

In het meldpunt en onderzoek werken Galant Vrijwilligersnetwerk, de Erasmus Universiteit, de afdeling S-PORT van de gemeente, Huis73 Amateurkunst, Mooi zo Goed Zo en de stichting Lokale Goededoelengids samen. 

 

Mail het meldpunt
Onderzoek 3

Onderzoek


Naast het meldpunt onderzochten we ook welke effecten de coronacrisis heeft op verschillende sectoren waarin vrijwilligers werken. Door middel van vragenlijsten gingen we na in welke mate het lokale gemeenschapsleven verandert, onder invloed van de maatregelen om het virus in te dammen. Het onderzoek is gehouden tussen april 2020 en september 2021. 

Resultaten onderzoek:

De infographic en resultaten uit onderzoeksronde 1 (mei 2020).

De infographic en resultaten uit onderzoekronde 2 (september 2020).

De infographic en resultaten uit onderzoekronde 3 (maart 2021).

De resultaten van onderzoekronde 4 (september 2021)

Conclusies onderzoek:

Het gemeenschapsleven is flexibel en veerkrachtig, kunnen we na 4 onderzoekrondes concluderen. Een groot deel van de organisaties is in staat gebleken zich aan te passen aan de (wisselende) omstandigheden. Versoepelingen leiden tot een terugkomst van vrijwilligers, klandizie, inkomen en een toenemend vertrouwen in de toekomst van organisaties.

Hoewel het virus en de maatregelen weinig onderscheid maken tussen sectoren, doen de gevolgen dat wel. Iedere sector wordt anders, lichter of zwaarder, geraakt.

Bekijk het eindrapport Onderzoek In de knel door corona.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden