Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Dinie MeulesteenQuiet Community

"Ik ben door het vrijwilligerswerk ontpopt tot een vrolijke mooie vlinder"

Dinie Meulesteen heeft een warm hart voor vrijwilligerswerk. Op de BBS Nieuw Zuid begeleidt zij een bloemschikgroepje. Af en toe is ze actief bij de dagbesteding voor ouderen in de Sint Lucaskerk. Dinie zet zich ook in voor de stichting QUIET. Bij deze organisatie krijgt stille armoede een gezicht. De organisatie staat voor de drie V’s: Vertellen, Verzachten en Versterken.

Mensen die in armoede leven heten bij de QUIET ‘members’. De aanmelding van members gaat via een sociaal maatschappelijke organisatie. Alle partners van het Netwerk tegen Armoede kunnen iemand aanmelden. In de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn zo’n 800 gezinnen bij QUIET aangesloten.

QUIET werft sponsoren die de members om de beurt een cadeautje in natura aanbieden. Enkele voorbeelden: een fiets, een voorstelling, een voetbalwedstrijd, een dagje weg, een verwenmoment bij de kapper.

De ingeschreven members kunnen bij de stichting ook terecht om hun talenten te (her)ontdekken. En zo is Dinie er een van. Een talent dat door gezondheidsredenen ook afhankelijk is van een minimum. Toch is ze gelukkig en dankbaar. Dat komt doordat het vrijwilligerswerk haar zoveel mooie momenten biedt. Ze geniet ervan als ze de blije gezichten ziet. ‘Ik heb het goed, ik ben door het vrijwilligerswerk ontpopt tot een vrolijke mooie vlinder,’ zegt ze blij.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden