Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Hans van HeesBuurtvereniging Op de Kruisstraat

'Een gezellige club, waar ik graag onderdeel van ben'

Hans van Hees is penningmeester van buurtvereniging ‘Op de Kruisstraat’. Kruisstraat is een agrarisch buurtschap in de gemeente 's-Hertogenbosch. Het buurtschap kent van oudsher een eigen dynamiek. Door het opheffen van de basisschool dreigde daar verandering in te komen. Kinderen gingen elders naar school en kregen automatisch meer contacten buiten het dorp. Daardoor liep de Kruisstraat het risico een inslaapdorpje te worden. Om de verbinding met elkaar te behouden en te versterken organiseert de buurtvereniging al vanaf 2013 een groot aantal activiteiten.

Na zijn pensioen is Hans min of meer in het vrijwilligerswerk gerold. Elk jaar geeft de vereniging een kalender uit waarop een groot aantal activiteiten zijn ingepland. Deze activiteiten worden georganiseerd door een club vrijwilligers en actievelingen, die het dorpje Kruisstraat een warm hart toedragen. Zowel aan ouderen als aan jongeren wordt gedacht.

Zo is er jaarlijks de Koningsbrunch waar ruim 150 bewoners aan deelnemen met aansluitend op die dag de jeugd 6-kamp. De maandelijkse seniorenmiddagen, de wekelijkse biljartavonden, de Sint Nicolaasviering voor de jeugd, de filmavonden voor de jeugd en voor volwassenen, een bloemworkshop, de maandelijkse zondagochtendwandelingen, jaarlijks een uitje voor de basisschooljeugd en voor de oudere schooljeugd, jaarlijks een Walking Diner, de oudejaarsborrel en een geweldig jeugdkamp zijn zo voorbeelden. Ook nieuwkomers krijgen vanuit het bestuur een welkomstbezoekje en een uitnodiging om deel te nemen aan de activiteiten.

Hans noemt het een gezellige club waar hij graag onderdeel van uit maakt. De positieve reacties die hij waarneemt als er iets georganiseerd wordt zijn voor hem de reden om dit voort te zetten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden