Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Jacques van DijkWijkraad Zuid

“Het is ongelofelijk plezierig om ergens bij te horen”

Na zijn werkzame leven is Jacques vol enthousiasme in het vrijwilligerswerk gestapt. Hij is binnen de Wijkraad Zuid op verschillende vlakken actief. Hij denkt mee binnen de commissie Stedenbouw over zaken die de wijk aangaan, zoals een goed woon- en leefklimaat. Jacques is lid van de commissie Seniorenmiddagen Zuid. De commissie organiseert lezingen over verschillende onderwerpen waarin ouderen geïnteresseerd zijn.

Maar ook het vrijwilligerswerk in de breedte heeft zijn aandacht. Hij is lid van de denktank van vrijwilligersnetwerk Galant. Samen sparren zij over de toekomst van het vrijwilligerswerk en wil men de vrijwilligers wat meer in de picture zetten.  De groep vergadert via Zoom, dat is voor Jacques een nieuwe manier van overleg, maar hij vindt het goed te doen.

Hij vindt het leuk om af en toe korte vrijwilligersklussen te doen. Op die manier is hij minder gebonden. Als het even kan wil hij met zijn boot het water op. Het geeft hem rust om lekker buiten de drukke stad te vertoeven.  Dat zijn hart ook ligt bij de watersportvereniging de Zandmeren in Kerkdriel is dan ook heel begrijpelijk!

Vrijwilligerswerk brengt hem veel: ‘het geeft een hoop voldoening, veel nieuwe contacten, je blijft onder de mensen en het is ongelofelijk plezierig om nog ergens bij te horen.’

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden