Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Jande Luisterlijn

“Mensen in hun kracht zetten; als dat lukt, ben ik blij”

“Als jurist was ik gewend mensen vragen te stellen om mij een oordeel te vormen. Hier hoeft dat niet, mag dat niet eens. Waarden- en oordeelvrij vragen stellen, dat heb ik moeten leren. Maar de Luisterlijn-organisatie biedt daar goede trainingen voor en veel intervisie. De opleiding van de Luisterlijn is zeer gedegen. Ik ben dankbaar dat ik die heb mogen volgen.

Ik heb mijn leven lang bij de overheid gewerkt en heb het naar mijn zin gehad. Het is voor mij een mooie en veelzijdige loopbaan geworden; daarom vond ik het fijn iets terug te kunnen doen in de vorm van vrijwilligerswerk. Ik weet uit mijn werk dat mensen veel pech kunnen hebben, een verkeerde afslag kunnen nemen, een foute keuze maken. Daarnaast zijn er veel mensen die met persoonlijke problemen kampen, of gewoon even hun verhaal anoniem kwijt willen. Zij kunnen terecht bij de Luisterlijn en hun hart luchten. Ik probeer dan meerwaarde te geven door verbinding te maken – mee te voelen – met de mensen met wie ik chat. Een écht gesprek voeren waardoor de ander zich gehoord voelt, zich ook mens kan voelen en daarin bevestigd wordt.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven en levert je veel waardering op. Anderen zoveel mogelijk helpen is mijn drijfveer. Als ik een chatsessie afsluit en het was zwaar, maar die ander kan wel weer verder, dan voelt dat als een beloning voor mij.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden