Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Johan JansenParousia

“Blij dat er weer onderling contact is”

Johan is sinds 2017 vrijwilliger bij de evangelische gemeente Parousia in Boschveld. Eerst als techniekcoördinator en nu ruim een half jaar als muziekcoördinator.

“Helaas hebben we afgelopen jaar vanwege corona weinig kunnen doen. Ik heb wel begrepen dat in die periode vooral oudere mensen eenzaamheid hebben ervaren. Gelukkig heeft een nieuw lid meegeholpen om een livestream op te zetten, om die mensen te bereiken. Ook was er een videoboodschap, uitgesproken door een predikant. Het was een sobere invulling voor wat wij als gemeente doen, dat wel. Maar het kon in de coronaperiode niet anders.”

“Wij zijn heel blij dat er nu weer meer onderling contact is, bij zowel de jongeren als de ouderen van onze gemeente. We beschikken over een groep van 40 mensen die muziek maken of de techniek verzorgen. Op donderdagavond repeteren we en spelen we de liedjes voor de zondag. We hebben de beschikking over een piano, soms een (basgitaar) en drums. De muzikanten komen allemaal uit de Parousia gemeenschap.

Voor de liedjes putten we uit een opwekkingsbundel, zeker zo’n 80% tot 90% van de liederen. In overleg met de predikant kiest de zangleider de muziek die bij een dienst past. In de bundel staat ook bladmuziek, dat maakt het gemakkelijk om uit te voeren. Ons genre bestaat meestal uit gospelmuziek, jazzy, pop of klassiek. Heel divers dus. Het is wel fijn dat er nieuwe mensen bijgekomen zijn, dat geeft energie. Zelf speel ik zo af en toe piano en zing ik. Ik vind het leuk om te doen. Ik hecht veel waarde aan de cultuur in de Parousia gemeenschap, dat is belangrijk voor me. Ik ben niet zo van theologische discussie, maar ik vind het mooi om mede vorm te geven aan een dienst op zondag.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden