Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Jos StikvoortSeniorenbus

“Een arm bij het instappen, een praatje en soms ontstaat er een band”

 

Jos werkt voor en achter de schermen van de Seniorenbus. De gele bussen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zo’n acht jaar geleden is de organisatie gestart. Het voorziet in een grote behoefte; inmiddels rijden er vijf tot zes bussen per dag om ouderen van de ene naar de andere plek te brengen. Het haalt ouderen uit hun isolement.

De senioren kunnen met een abonnement gebruik maken van de bus. Inmiddels zijn er maar liefst 600 geabonneerde leden die een of meerdere keren per week een afspraak voor vervoer maken.  Dat kan zijn voor een ritje naar de stad of naar familie. Ook voor ouderen die een partner in een verzorgingshuis hebben is het een fijne uitkomst om op deze manier hun geliefde te kunnen blijven bezoeken. Een abonnement kost 5 euro per maand, daarbij komt 50 cent per rit.

Op het meldpunt plant Jos de ritten in. Dit in samenwerking met tien collega’s. Hij roostert per rit twee vrijwilligers in op de bus. Hij kan putten uit 120 vrijwilligers.

Hij vindt het leuk om elke week ook zelf een dagdeel op de bus te rijden. Het contact met de senioren vindt hij prettig; een arm bij het instappen, een praatje en soms ontstaat er een band.

Als chauffeur moet je aardig zijn, voorzichtig kunnen chauffeuren en verkeersdrempels kunnen ontwijken. Aan dit laatste heeft de gemeente geen gebrek.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden