Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Mach GhosseinRamadan Toernooi

“Gewoon met z’n allen het juiste doen!”

Op heel jonge leeftijd is Mach in Roermond, de stad waar hij is geboren, al begonnen met  vrijwilligerswerk. Vooral zijn moeder is daarin zijn grote voorbeeld. ‘Bij de Stichting Lisiemo werd een cursus Nederlands georganiseerd en ik mocht de aanwezigheidsregistratie verzorgen. Zo is mijn vrijwilligerswerkloopbaan gestart. Later heb ik als bestuurslid bij deze stichting onder andere sportactiviteiten voor kinderen op de rails gezet’.

Zeven jaar geleden verhuisde Mach naar Den Bosch om te gaan studeren en werken. Aangezien het vrijwilligerswerk in zijn genen zit is hij ook hier weer vrijwilliger geworden. ‘Ik kwam contact met Osman, die lid was van een stichting die nagenoeg dezelfde activiteiten doen als in Roermond. Bij deze stichting ben ik een poos bestuurslid geweest. Ik heb daar nog een leuk project gedaan met allochtone jongeren die nog op school zaten. We hebben hen drie maanden gekoppeld aan twintig Rotaryleden. Voor de Rotaryleden was dit ook een eyeopener. Het was mooi om te zien hoe sommige jongeren aan de slag konden als stagiaire. Later heb ik ook geholpen om het Nationaal Jeugdontbijt in Den Bosch te organiseren, omdat er teveel kinderen zonder ontbijt naar school gingen. Dat is niet goed, want het is belangrijk dat je eerst ontbijt voordat je naar school gaat. Dat geeft meer energie’.

En nu is Mach voorzitter van het nachtelijk Ramadan-voetbaltoernooi waar op vrijdag en zaterdag in de Kruiskamp wordt gevoetbald. Mach is een gepassioneerde vrijwilliger, die vindt dat we met z’n allen input moet leveren om de wereld een stukje beter te maken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden