Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Marie Antoinette AartsMuseum Slager

"Zonder vrijwilligers geen museum Slager"

"Ik vervul bij Museum Slager twee taken. Naast gastvrouw ben ik bestuurslid die de belangen behartigt van de vrijwilligers. Als gastvrouw verricht ik kassawerk en verwelkom de bezoekers. Op verzoek geef ik rondleidingen aan mensen, die wat meer over de schilders en hun werken willen weten. Drie generaties Slager die in het Bossche inmiddels een bijzondere plek hebben ingenomen.

Noem de familie Slager maar een Bossche Parel. Het aantrekkelijke van het werken in Museum Slager is dat je wordt omgeven door mooie kunst en dat je als gastvrouw de mogelijkheid hebt om de bezoekers daar in mee te nemen.

Vooral dat laatste vind ik erg leuk om te doen, temeer daar ik zelf erg in kunst geïnteresseerd ben. Al 10 jaar volg ik cursussen over kunst aan de Vrije Academie in Amsterdam. Museum Slager is een museum geworden dat er toe doet in onze stad, in ons land, maar ook in het buitenland.

Er komen steeds meer bezoekers uit andere landen, daarom nu ook de aandacht om rondleidingen in het Engels aan te bieden. Daarnaast proberen we de jeugd via educatieve programma’s meer bij het Museum te betrekken."

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden