Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Miriam de GierVTH Farent

“Samen aan de koffie met een praatje breekt de dag voor ouderen”

Miriam is een van de 45.000 vrijwilligers die de gemeente ’s-Hertogenbosch rijk is.

Zij is actief in diverse projecten van Farent. Het zijn projecten waarbinnen meedoen en goed met elkaar samenleven belangrijke elementen vormen.

Door medische klachten staat Miriam buiten het reguliere werkproces. Het vrijwilligerswerk doet ze graag, het is een fijne afleiding. Het contact met mensen van verschillende leeftijden geeft haar veel voldoening. Zo is ze participatiecoach en biedt daarbij anderen een steuntje in de rug. Ze is voorleesmoeder voor kinderen. Als medewerkster bij de vrijwillige thuishulp (VTH) geeft ze ouderen een waardevol contactmoment. Samen aan de koffie en een praatje breekt vaak de dag. Bij het project Eten aan de AA maakt ze deel uit van een groepje dat zes keer per jaar een driegangendiner serveert in BS het Rondeel.

Het Jaar van de Vrijwilliger is voor de gemeente aanleiding om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Elke week gaat wethouder Ufuk Kâhya op bezoek bij een van hen. Ook Miriam werd met een bezoekje verrast. Ze voelt het als een mooie waardering.

De wethouder: “Ik ben bijzonder trots op alle vrijwilligers die een steentje bijdragen aan het welzijn van anderen. Want door de inzet van vrijwilligers maken we meer mogelijk voor anderen. Ik koester alle uitgestoken handen, ze zijn goud waard in onze gemeente.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden