Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Nicole van Lieropde Luisterlijn

“Jij kan zo goed luisteren, zeiden ze”

“En zo kwam ik bij Sensoor en later bij de Luisterlijn terecht, bijna drie jaar geleden. Vanuit mijn werk bracht ik interesse in de medemens mee, professioneel, maar ook oprecht vanuit mezelf, als mens tot mens. Nu tref ik dat ook. Mensen die ons benaderen willen of kunnen hun verhaal elders kennelijk niet kwijt. Maar toch zoeken ze erkenning voor hun, ja, voor hun wat eigenlijk? Kan van alles zijn, angst, twijfel, onzekerheid, eenzaamheid, gewoon: hun verhaal.

Wij zijn geen hulpverleners, maar proberen er voor de mensen die met ons bellen of chatten te zijn. Meedenken, doorvragen, de vraag achter de vraag proberen te achterhalen. Daarvoor moet je een veilige atmosfeer creëren, zelf dingen teruggeven en ook stevig in je schoenen staan. Gelukkig is er vanuit de organisatie veel en intensieve training op al dit soort onderwerpen.

Waarom zou iedereen een vrijwillige taak moeten oppakken? Omdat het je zó veel brengt. Het maakt je een mooier en rijker mens. Ik ben ervan gegroeid, heb dingen ontdekt en geleerd die ik anders niet was tegen gekomen. Ik ben zeker ook mezelf tegen gekomen, omdat ik uit mijn comfortzone moest stappen. Maar dat zou ik niet willen missen. Iets voor een ander doen, écht tijd voor een ander maken, is zó mooi.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden