Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Nikola IlicRode Kruis

“Als vrijwilliger ervaar ik Nederland als een vriendelijk land”

Nikola Ilic is 19 jaar en komt uit Wenen. In Wenen heeft hij als vrijwilliger op de ambulance gewerkt. “Nu werk ik als EHBO’er in de vaccinatiestraat in de Brabanthallen. Via een uitwisselingsprogramma van de Europese Unie ben ik hier terechtgekomen. Zij organiseren vrijwilligerswerk in heel Europa. Nu ben ik al drie maanden hier en kan al goed Nederlands spreken en verstaan. Middels programma’s op YouTube heb ik me de taal eigen gemaakt. Op mijn werkplek spreek ik ook iedere dag Nederlands. Als EHBO’er verricht ik de nazorg na de prik, ik observeer de mensen die zijn geprikt. Dat doe ik zo’n dertig uur per week. Mijn vrijwilligerscoördinator van het Rode Kruis begeleidt me hierin.”

Nikola wil straks in Nederland gaan studeren, in Amsterdam waar hij ook gaat wonen. Hij denkt aan een economische studie, bijvoorbeeld ‘Business Analyticus’.

“Ik was al eerder in Nederland. De mensen vind ik hier heel vriendelijk, ze houden ook van grapjes maken. Ik vind ze vriendelijker dan in Wenen. De kans is groot dat ik hier blijf. Jammer genoeg heb ik door corona nog geen netwerk kunnen opbouwen, maar dat komt vast nog.”

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden