Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Peter de Leeuwstichting Hartveilig

‘Besturen is een hobby van mij.’

Peter de Leeuw is een vrijwilliger in hart en nieren. Enkele jaren geleden werd hij voor zijn werk bij HEVO in Rosmalen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Naast zijn bestuurswerk voor HEVO Sociaal netwerk is hij actief voor de stichting HartVeilig.

Enthousiast vertelt hij daar over. HartVeilig streeft naar AED’s in de openbare ruimte maar ook naar meer burgerhulpverleners. Zodat het aantal sterfgevallen door een hartstilstand verminderd wordt.

Via Hartslagnu, aangesloten op 112, krijgen de dichtstbijzijnde hulpverleners een oproep om een patiënt te gaan reanimeren. Of om een AED te halen en naar het slachtoffer te gaan. Het direct starten is van essentieel belang. Want in de eerste zes minuten na een hartfalen kan reanimeren met AED het leven van iemand redden. 

Op initiatief van bewoners wordt gewerkt aan het plaatsen van een AED in hun buurt. Daarnaast stimuleert HartVeilig bedrijven en organisaties om hun AED naar buiten te plaatsen. Op die manier worden deze 24/7 beschikbaar Tot slot biedt men reanimatiecursussen aan. Op die manier worden burgerhulpverleners opgeleid en bijgeschoold.

Peter vindt dit vrijwilligerswerk nuttig en zinvol. Besturen noemt hij een hobby Hij wil graag zijn enthousiasme in dit project steken. Fondsen aanschrijven, met bedrijven en buurtbewoners een plan van aanpak bedenken. Kortom, samen voor een hartveilige omgeving gaan. Daar staat hij voor!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden