Vacaturebank VrijwilligersAcademie073

Ron Bruijnsde Luisterlijn

“Bij de Luisterlijn kan het over van alles gaan”

“Ik zocht naast mijn werk als trainer/coach een vrijwilligersbaantje met betekenis. Daarmee bedoel ik dat ik mensen wilde helpen. De Luisterlijn leek me, juist in de coronatijd, wel wat en na de kennismaking ben ik in training gegaan, best intensief en professioneel.

De grootste beloning voor mijzelf is voldoening. Het gevoel dat ik iemand heb kunnen helpen door simpelweg naar hem of haar te luisteren is fijn. Ik hoef geen advies te geven, ik hoef niemand te verwijzen, ik hoef iemands probleem niet op te lossen. Ik moet alleen luisteren en vragen stellen om te zorgen dat de persoon aan de andere kant van de lijn zijn verhaal kan doen. Of dat nu over verdriet gaat, onzekerheid, eenzaamheid, of over wat-ie vanavond gegeten heeft. Bij de Luisterlijn mag het overal over gaan. Wij oordelen niet, zijn er puur om te luisteren.

Het werk heeft ook mijzelf wat gebracht. Heel concreet heb ik mijn vaardigheden kunnen verbeteren en verbreden, vooral gesprekken voeren en luisteren. Maar ik heb ook diverse levensverhalen mogen aanhoren, en daar leer je veel van. Je draagt dat mee en kan daar een volgende keer weer uit putten als je iets soortgelijks hoort. Het is maar een paar uur per week, maar het is verrijkend en geeft veel plezier.”

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden